FOTO - Saloane ATI complet modernizate pe Medicală I și II în Spitalul Județean Sibiu

Vești bune pentru pacienții și personalul medical al Secțiilor Clinice Medicala I și II. Saloanele ATI din cadrul acestora au fost complet renovate și modernizate.

Acestea au fost dotate cu rampe de oxigen medicinal cu sisteme de oxigenoterapie la capul bolnavului și cu tachet dușumea. Valoarea rampelor s-a ridicat la 50.044,80 lei, cu TVA inclus. De asemenea, au fost achiziționate și 15 seturi noi, compuse din pat, saltea și noptieră în valoare de 33.022 lei cu TVA inclus, precum și 8 paravane cu trei elemente compuse din oțel cromat, cadru de inox și perdele lavabile din plastic, pentru separarea paturilor din salonul ATI Medicală I. Acestea au o valoare de 5426 de lei și au rolul de a sigura intimitatea pacientului și realizarea în codiții optime a actului medical.
“Întrucât numeroși pacienți beneficiază de tratament şi monitorizare în cadrul acestor spaţii, este extrem de important ca toate paturile pe care sunt asistați pacienți în cadrul saloanelor ATI din secțiile de medicină internă să fie monitorizate la nivelul standardelor de tehnică medicală iar montarea acestor rampe de oxigen medicinal precum și a noilor seturi de paturi, saltele și paravane reprezintă un pas important în acest sens”, a declarat dl. Robert Fotache, directorul administrativ al SCJU Sibiu.
Salonul ATI din cadrul Secției Clinice Medicală I are 8 paturi iar salonul ATI din cadrul Secției Clinice Medicală II are 7 paturi.FOTO - Saloane ATI complet modernizate pe Medicală I și II în Spitalul Județean Sibiu
“Suntem bucuroși că, prin eforturile administrației spitalului și mai ales a dlui director administrativ Robert Fotache, care a fost implicat activ în acest demers, s-a reușit realizarea acestei investiții foarte necesare, de care vor beneficia în primul rând pacienții și care ridică nivelul de cazare la standardele actuale în domeniu. De asemenea, este un mare câștig și pentru personalul medical, pentru că putem să ne derulăm activitatea la un nivel mult mai ridicat din perspectiva tratării și monitorizării pacienților, evitării infecților intraspitalicești dar și prin prisma activităților didactice și chiar de cercetare clinică. Sperăm că, atât bolnavii cât și aparținătorii, împreună cu personalul medical, să colaboreze eficient pentru menținerea în bune condiții a acestor dotări și pentru a asigura populației îngrijirile medicale corespunzătoare ”, a declarat Conf.univ.dr. Liana Chicea, medicul șef al Secției Clinice Medicală I.

Ultima oră