video – pod nou peste cibin, autobuze noi la tursib, aqua park pe poplăcii și locuințe sociale, pe lista de investiții a primăriei

În proiectul bugetului pentru anul 2017 în municipiul Sibiu sunt stipulate și câteva investiții destul de importante pentru sibieni. Printre ele și cel al construirii de patru noi blocuri cu locuințe sociale în cartierul Reșița II.

La categoria alte obiective de investiții municipalitatea are în plan printre altele, proiectarea și execuția noului pod peste Cibin din zona Peco – șoseaua Alba Iulia (Detalii AICI), dar și achiziția a 10 autobuze cu normă Euro 6 pentru Tursib. Pe listă se mai află amenajarea unor platforme de gunoi (aproximativ 40), reabilitarea remizei din Păltiniș pentru autospeciala de pompieri și achiziția de echipamente pentru locurile de joacă, aparate de fitness și echipamente pentru parcul de skate boarding, precum și alte dotări pentru spațiile publice.
VEZI ȘI: VIDEO – Pod nou peste Cibin pe Șoseaua Alba Iulia lângă cel existent
Aqua Park, locuințe sociale și concurs de soluții pentru centrul de conferințe
Primarul Astrid Fodor a readus în discuție proiectul Aqua Park-ului. Astfel s-au alucoat pentru actualizarea proiectului și execuția lucrărilor, suma de 50 milioane lei. (DETALII ȘI VIDEO AICI)
Centrului de Conferințe și Spectacole din zona Teatrului Național Radu Stanca i-au fost alocați 500.000 de lei pentru organizarea concursului de soluții necesar pentru a finaliza Planul Urbanistic Zonal. În fine s-au alocat bani și pentru actualizarea studiului de fezabilitate și construcția de locuințe sociale în cartierul Reșița II (4 blocuri).
CITIȚI ȘI: VIDEO – Primăria Sibiu alocă din buget suma de 50 de milioane lei pentru proiectul Aqua Park de pe Calea Poplăcii
PROIECTĂRI
– Proiectări pentru reabilitarea străzilor de pământ care vor intra în lucru din bugetul local sau din fonduri BERD – 53 de străzi de pământ, proiectarea a 3 străzi care fac legătura cu Șelimbărul în dreptul străzilor Oașa, rampa Ștefan cel Mare și Socului, reconfigurarea și modernizarea străzii Calea Dumbrăvii (tronson M Viteazu – limita administrativă).

MERITĂ CITIT: VIDEO Bugetul Sibiului pe anul 2017 – Cum și pe ce se cheltuie cele 712,9 milioane lei. Reabilitatea străzilor e prioritară
– Proiectări pentru amenajarea de parcuri și zone de agrement: pe str. 9 Mai, Parc Sub Arini, Lacul lui Binder, zonă de agrement și sport la Liceul H. Coandă.
Urmăriți mai jos toate declarațiile date de primarul Sibiului în conferința de presă de marți când a prezentat proiectul bugetului pe 2017.

Ultima oră

Comentariul meu