se lansează mascota aksel, câine de terapie pentru copiii cu dizabilități. vineri la sibiu

Cu ocazia implinirii a 15 ani de servicii de terapie si recuperare a copiilor cu dizabilitati vineri, 10 martie se lansează mascota Fundatiei “Un copil, o speranta” Aksel, cainele de terapie al copiilor cu dizabilitati.

In luna martie 2017 Fundatia “Un copil, o speranta” implineste 19 ani de la inaugurare si 15 ani de la deschiderea primului serviciu de terapie si recuperare pentru copiii cu dizabilitati. De atunci, neintrerupt, copiii speciali au gasit in serviciile fundatiei specialisti competenti, sali de terapii adaptate unei recuperari de calitate si la maximul potentialului copilului, un mediu primitor si prietenos.
Zilnic, timp de 15 ani, initial 30 (primii 5 ani) apoi 60 (urmatorii 10 ani) de copii cu nevoi speciale din Sibiu au gasit in serviciile fundatiei un loc plin de culoare si bucurie, in care terapia se adapteaza copilariei.
Calitatea vietii copiilor este primordiala, copii au nume, nu diagnostice iar terapia este sinonima jocului astfel incat terapia sa fie acceptata de fiecare ca pe o preocupare fireasca si benefica in acelasi timp. Abordarea diferentiata, respectand unicitatea fiecarui copil inseamna insotirea lui pe drumul descoperirii propriului potential.
Parintii sunt incurajati si sustinuti sa devina parteneri in procesul de recuperare al propriului copil. Ei descopera ca un diagnostic nu schimba bucuria de a fi parinte ci o amplifica cu fiecare succes obtinut in procesul recuperarii.
Pentru că din anul 2013 echipa noastră de specialiști are în componență și câini de terapie, iar rezultatele obținute prin Activitățile și Terapia Asistată de Animale sunt remarcabile, am decis ca mascota Fundației „Un Copil, O Speranță” să fie Aksel, un Golden Retriever din pluș. La baza deciziei noastre a stat bucuria din ochii copiilor la intalnirea pe corioarele sau in sali a cainilor de terapie.

Mascota poartă numele primului câine de terapie care a făcut parte din echipa UCOS
Aksel care a contribuit semnificativ la promovarea terapiei asistate de animale, participând nu doar la sesiunile de activități și terapie asistată de animale din cadrul UCOS, ci și la vizite în școli și grădinițe, promovând astfel interacțiunea dintre copii și câini.se lansează mascota aksel, câine de terapie pentru copiii cu dizabilități. vineri la sibiuPrețul de vânzare al unei mascote este de 150 lei, acoperind astfel costurile de achiziție ale plușurilor.
Cei care cumpara mascota Aksel susțin activitatea Fundației „Un Copil, O Speranță”, fondurile strânse în urma vânzării acestora, fiind integral direcționate către Fundație și folosite exclusiv pentru copiii cu dizabilități care beneficiază de terapii de recuperare în cadrul UCOS.
Aksel a plecat dintre noi sa ne vegheze terapiile din raiul cainilor, pierzand lupta data cu babesioza, boala provocata de muscatura unei capuse. L-am pierdut in 10 martie 2016, dar dorim sa ne amintim mereu de prezenta lui unica, plina de dragoste fata de copii, si sa ii aducem un omagiu prin numirea mascotei noastre Aksel, cainele de terapie al copiilor. Noul membru al echipei, puiul Allan, alaturi de veteranul echipei, Lucky, aduce zambete pe chipurile copiilor speciali care primesc terapii de recuperare in centrele fundatiei.

Ultima oră

Comentariul meu