multipla medaliată olimpică, mondială și europeană, steliana nistor, ignorată de autorități chiar acasă la sibiu

Fosta gimnastă sibiancă Steliana Nistor a adus atâta glorie orașului natal prin medaliile cucerite la competițiile olimpice, mondiale și europene. Nu a fost îndeajuns ca să se găsească și pentru ea un post de antrenor sau profesor, acasă la Sibiu.

Steliana Nistor a cucerit medalii pe care, dacă le-ai pune una peste alta, s-ar face un ’’munte’’ de trei metri. Și toate astea n-au fost de ajuns pentru un titlu de cetățean de onoare al Sibiului sau pentru un post de antrenor sau de profesor de educație fizică la o școală din oraș. ”Nu sunt locuri!”, i se transmite celei care are toate studiile la zi și care, cândva, acum mulți ani, lua o cârcă de titluri cu prețul unor dureri atroce. A preferat să lucreze o perioadă în Norvegia și în Germania, iar acum e în privat, muncind cu micuți cu vârste între 4 și 10 ani.
Într-un interviu pentru Libertatea, fosta gimnastă Steliana Nistor vorbește despre cariera ei și despre viața de după retragere. ”De trei ani am revenit în țară, iar acum fac gimnastică de plăcere, cu micuții mei, în privat. Antrenez copii cu vârste între 4 și 10 ani, fac ceea ce-mi place! În Norvegia am avut o experiență frumoasă, a fost total diferit față de sistemul cu care suntem învățați în România. Oferta a venit printr-un român plecat acolo. Am stat între 2010 și 2014, am lucrat la Drammen, Bergen și Lorenskog. Am învătat și limba lor în șase luni. (…)
Deocamdată nu sunt posturi libere la Sibiu. Acesta e și motivul pentru care lucrez pe cont propriu și sunt mulțumită de copiii pe care îi pregătesc’’, a declarat Steliana Nistor. Citiți tot interviul AICI.

Performanţe:
2008 – Jocurile Olimpice de la Beijing: Locul III cu echipa; Locul V individual compus; Locul VII paralele
Campionatele Europene de la Clermond-Ferrand – Franța: Locul I cu echipa; Locul II paralele; Locul IV bârnă
2007 – Campionatele Mondiale de la Stuttgart- Germania: Locul II individual compus; Locul II bârnă; Locul III cu echipa.
Campionatele Europene de la Amsterdam – Olanda: Locul II paralele; Locul V individual compus; Locul VI bârnă
2006 – Campionatele Mondiale de la Aarhus- Danemarca: Locul IV individual compus; Locul IV cu echipa; Locul VI paralele; Locul VII bârnă
Campionatele Euroepene de la Volos- Grecia: Locul II cu echipa; Locul V paralele
2004 – Campionatele Europene din Olanda – Amsterdam: Locul I individual

Ultima oră

Comentariul meu