Un izvor de apă din stațiunea Călimănești – Căciulata este deosebit de toxic pentru oameni

Unul dintre izvoarele de apă de la care mii de oameni se alimentează și cred că aceasta are un efect pozitiv asupra organismului pune în realitate într-un real pericol viața. Analizele făcute la apa din izvorul aflat la mai puțin de 80 de kilometri de Sibiu au scos în evidență faptul că apa este toxică.

Izvorul din Călimănești, situat în imediata apropiere a complexului hotelier Călimănești-Căciulata, pune în pericol sănătatea celor care zi de zi vin aici și se alimentează cu apă. Conform unor analize de laborator efectuate de curând se pare că din respectivul izvor nu curge apă potabilă ci una toxică pentru organismul uman. „Într-adevăr, am primit acest buletin de analize cum că apa de la acest izvor nu este conformă cu normele medicale. Nu este prima dată când cerem analiza acestei ape, dar niciodată până acum nu am primit un asemenea răspuns” a declarat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, anunță Gazeta Vâlceană.
Mai grav este însă faptul că deși autoritățile au fost informate în 17 februarie în privința toxicității apei, cei de la primăria locală nu au restricționat accesul la acest izvor și în zonă nu există nici o pancartă prin care populația să fie pusă în temă legat de pericolul la care se expun. Foto: Gazeta Vâlceană

Ultima oră

Comentariul meu