meteorologii au emis noi atenționări cod galben de vânt puternic în care este vizat și județul sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de vânt puternic, valabile în zece județe din Transilvania și Muntenia, în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zona de munte a județelor Sibiu, Harghita, Covasna, Brașov și în mai multe localități din județul Cluj se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55-60 km/h, iar la peste 1.800 de metri altitudine, 90-100 km/h. De asemenea, în aceste zone, pe creste, va fi ninsoare viscolită.
De asemenea, până la ora 10:00, în zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, la altitudini de peste 1.600 de metri, vor fi intensificări ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 80 — 90 km/h și izolat 100 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Zona joasă a județului Satu Mare se va afla sub Cod galben de vânt puternic cu viteze ce vor depăși la rafală 55 — 60 km/h, anunță Agerpres.ro.
Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM. Foto:arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu