protestul prin lectură de la sibiu relatat de către americanii de la ’’the washington post’’

Americanii de la unul dintre cele mai prestigioase ziare de pe Ocean au relatat amplu situația din România din ultimele săptămâni. Cei de la ’’The Washington Post’’ au acordat un spațiu important și protestului prin lectură din centrul Sibiului.

În ultimele săptămâni, sute de mii de români s-au folosit de umor, spirit și simboluri pentru a combate lupta anticorupție din România. Scânteia care a declanșat aceste proteste a fost o ordonanță de urgență dată de Guvern, ordonanță care ar fi atenuat lupta împotriva corupției cu care se confruntă această țară. Deși Guvernul a renunțat și a abrogat Ordonanța 13, demonstrațiile au continuat în București și în alte orașe din țară, inclusiv în afara țării, relateză The Washington Post.

Citește și protestează
Orașul Sibiu a fost desemnat Capitala Culturală Europeană în anul 2007, anul în care România a devenit membru UE. Orașul medieval din Transilvania are o semnificație politică contemporană, Președintele Klaus Iohannis, care s-a dovedit a fi susținătorul luptei anti-corupție, a fost primar al orașului Sibiu din anul 2000 până în anul 2014, când a fost ales Președinte al României, scriu cei de la ’’The Washington Post’’.
’’Weekend-ul trecut, câteva sute de oameni adunați în piața principală a orașului, s-au așezat pe bănci și au citit în tăcere „Despre datoria nesupunerii civice”, scrisă de Henry David Thoreau’s sau „Cercul mincinoșilor”, scrisă de Jean-Claude Carriere’s. Protestatarii au citit ca semn al rezistenței, dar și pentru a demonstra că vor să protesteze împotriva Guvernului, într-un mod pașnic’’, se mai arată în reportajul din ’’The Washington Post’’. Citiți articolul original, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu