președintele consiliului județean sibiu și-a prezentat raportul de activitate. unul destul de stufos

Daniela Cîmpean a mărturisit că acest raport este o obligație legală, dar și una morală. Acesta spune că orice demnitar este un „angajat” al cetățenilor și prin urmare, are datoria față de cetățenii care au mandatat-o să le reprezinte timp de patru ani interesele la nivelul administrației județene să-i informeze despre acțiunile întreprinse, raportându-se la angajamentele din campania electorală și la contextul politic în care îmi desfășor activitatea.

”După cum ştiţi, am fost învestită în funcția de președinte a Consiliului Judeţean Sibiu la data de 23 iunie 2016, astfel că în cele ce urmează voi prezenta activitatea desfăşurată în perioada iunie – decembrie 2016. Aşa cum am afirmat încă de la preluarea funcţiei, mi-am propus înlocuirea politicii în folosul partidelor și a membrilor de partid, cu politica în folosul cetățenilor. Am propus continuarea proiectelor bune care au fost începute, iar pe de altă parte demararea şi susţinerea de proiecte noi, pentru sibieni şi pentru dezvoltarea Judeţului Sibiu. În aceste 6 luni nu am schimbat niciun director pe criterii politice, nici din aparatul de specialitate al Consiliului Județean, nici din instituțiile din subordine, ci am transmis tuturor mesajul că atâta timp cât servesc cu profesionalism interesele cetățenilor, vor avea susținerea mea. Administrația publică din România are nevoie de continuitate și profesionalism. În același timp, nu voi ezita să taxez lipsa de competență sau managementul defectuos, astfel că evaluarea activității managerilor de instituții din subordinea Consiliului nu se va limita la acțiuni pur formale în mandatul meu.
Prioritatea absolută a acestui mandat este un nou spital județean, în care actul medical să se desfășoare la standarde europene, iar cheltuielile de întreținere să se reducă substanțial față de cele angajate în prezent datorită clădirilor foarte vechi ale actualului spital judeţean. Printr-o cooperare strânsă cu celelalte instituții de la nivel local și central, în mai puțin de 6 luni de la preluarea mandatului, am obținut terenul pentru noul spital județean și proiectul tehnic, care ne scutește de cheltuirea a milioane de euro pentru documentația tehnică și scurtează cu cel puțin 2 ani perioada pentru pregătirea proiectului.
Am continuat modernizarea infrastructurii rutiere, obligatorie în vederea atragerii de noi investiții, echitabil distribuite la nivelul tuturor zonelor din județ. Au fost finalizate 4 drumuri județene, iar alte 3 lucrări cuprinse în planul multi-anual au început și vor fi finalizate în 2017. Lucrări suplimentare de refacere a 4 drumuri județene au fost realizate din sume atrase în iulie 2016 din Fondul de intervenție al guvernului.
Ne-am obișnuit ca Sibiul să fie vizionar și inovator în multe domenii. Unul dintre acestea este turismul cultural. Odată cu obținerea titlului de Regiune Gastronomică Europeană 2019, Sibiul își adaugă o dimensiune nouă, gastronomică. Dezvoltarea unor proiecte inovatoare trebuie să pornească de la valorile tradiționale autentice ale județului, precum civilizația pastorală, cu toată „industria” dezvoltată pe parcursul a mii de ani în jurul său, precum și confluențele multi-culturale care definesc Sibiul ca poartă de sud a Transilvaniei. Începem deja să oferim suportul necesar pentru ca producătorii locali să fie pregătiți să valorifice la maxim oportunitățile pe care le aduce anul 2019.
Pentru a mă sprijini în luarea deciziilor, am întărit echipa Consiliului Județean cu un cabinet de consilieri format din profesioniști cu specializări în domeniile prioritare mandatului meu: Camelia Proca, liderul unui cunoscut ONG din Sibiu premiat la nivel internațional, pentru relația cu publicul, mediul de afaceri și societatea civilă; Ovidiu Breaz, specialist cu experiență în domeniul construcțiilor, pentru aspecte tehnice și investiții; Maximilan Drăgan, expert internațional în siguranță alimentară, pentru consiliere legată de agricultură și gastronomie; Ioana Deaconescu, jurist. Am introdus totodată funcția de administrator public pentru a avea în structura de specialitate o funcție tehnică la vârf care să contribuie la profesionalizarea actului administrativ.
Toate realizările din aceste 6 luni nu ar fi fost posibile fără aportul celor doi vicepreședinți, Marcel Luca și Wiegand Helmut Fleischer, precum și al colegilor din aparatul de specialitate și instituțiile din subordine, cărora le adresez mulțumirile mele și pe care îi consider parte din marea echipă responsabilă de bunul mers al județului. Adresez cu această ocazie mulțumiri către toate instituțiile publice și private cu care am colaborat în această perioadă”, spune Daniela Cîmpean în prezentarea raportului său.
CLICK AICI CA SĂ CITEȘTI RAPORTUL DE ACTIVITARE AL PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN

Ultima oră

Comentariul meu