foto: andrei piloiu
Foto: Andrei Piloiu

Mai mulți protestatari sibieni au fost citați să se prezinte la poliție pentru a da explicații legat de o reclamație depusă de PSD Sibiu prin președintele Florin Orlățan. Aceștia au reclamat faptul că sediul organizației municipale ar fi fost vandalizat.

’’Am avut ocazia astăzi de dimineață să văd în ce condiții lucrează unii inspectori ai Poliției Sibiu. S-a ocupat de vizita mea acolo Organizația Sibiu a Partidului Social Democrat, prin preșendintele său, FLORIN ORLĂȚAN. Motivul: sediul PSD de pe Tribunei 1 a fost vandalizat cu saci de gunoi, cruci și ouă stricate aruncate pe fațadă (care miroseau urât!). Cum am fost în fața coloanei toată seara, personal nu am văzut aceste lucruri, dar saci de gunoi și cruci au apărut în postări pe Facebook, iar camerele de luat vederi ale Primăriei au surprins (se pare) în data respectivă câțiva saci de gunoi. Au fost probabil o formalitate’’, povestește pe pagina de Facebook, Ionuț Alexandru Munteanu, unul dintre sibienii reclamați la poliție.
Acesta are și el un mesaj pentru PSD Sibiu și președintele organizației. ’’Dar am un singur mesaj pentru Florin Orlățan și toți ceilalalți care fac partea din lumea aia ce se stinge încet: #rezist’’, mai spune tânărul.
Este prima reclamație oficială împotriva protestatarilor sibieni de la începerea protestelor din acest început de an.
„Reprezentanţii PSD Sibiu au depus o reclamaţie la Poliţia Municipiului Sibiu, la Biroul de Ordine Publică. Este o sesizare care face referire la un incident din 1 februarie, când în faţa sediului au fost lăsaţi saci cu gunoi”, a declarat Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, anunță news.ro. Potrivit acesteia, în cauză se fac verificări pentru identificarea autorilor.
În reclamaţie se precizează, de asemenea, că proptestatarii au lipit afişe defăimătoare pe uşile sediului partidului. Dacă vor fi identificaţi autorii, este posibil să fie sancţionaţi pentru încălcarea legistaţiei de ordine publică.
Imediat după debutul protestelor, aproape seară de seară protestatarii s-au oprit în faţa sediului PSD Sibiu, unde au lăsat saci cu gunoi, afişe, ouă sau coroane de flori.

Ultima oră

Comentariul meu