câte mașini au fost găsite în neregulă de către rar sibiu în anul 2016

Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente. La Sibiu inspectorii RAR au descoperit că 0,32% (7) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.
Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.
Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.
Directorul general al Registrului Auto Român George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Sibiul stă bine
Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2178 de vehicule în județul Sibiu. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 0,32% (7) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 30,39% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 25,25% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).
Din totalul vehiculelor verificate, 3,86% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).
În urma analizei emisiilor poluante, la 4,35% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .
În urma controalelor mixte desfășurate în județul Sibiu de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 545 sancțiuni, au fost reținute 5 permise de conducere și 402 de certificate de înmatriculare.

Ultima oră

Comentariul meu