primarul șelimbărului explică ce înseamnă ’’marea unire’’ a comunei cu municipiul sibiu

Edilul celei mai dezvoltate comune din județ a explicat vineri ce înseamnă pentru șelimbăreni punerea în aplicare a proiectelor comune de dezvoltare a Șelimbărului și municipiului Sibiu. Marius Grecu afirmă că patru astfel de proiecte vor fi dezvoltate în viitor.

Marius Grecu a venit vineri cu lămuriri despre planul comun de dezvoltare a comunei pe care o administrează și capitala județului. Primarul din Șelimbăr afirmă că locuitorii comunei nu au decât de câștigat din acest lucru. ’’Ca urmare a discuțiilor din spațiul public legate de ”Marea Unire” a Șelimbărului cu Sibiul doresc să fac câteva precizări concrete, prin care să vă informez despre avantajele de care se vor bucura locuitorii comunei noastre. Dar înainte de aceasta, vreau să fac o precizare foarte importantă, și anume că este vorba despre un proiect pe care l-am gândit sută la sută în interesul cetățenilor, iar Șelimbărul va rămâne, așa cum am promis, o unitate administrativ teritorială autonomă’’, a ținut să spună din capul locului primarul din Șelimbăr.

Patru mari proiecte în avantajul Șelimbărului
Grecu afirmă că investițiile se vor concretiza într-o serie de patru proiecte comune care vizează legăturile stradale. Primul proiect va finaliza legătura dintre strada Pictor Nicolae Brana și Rampa Ștefan cel Mare. ’’Vom finaliza de asemenea și procedura de achiziție a străzii Octavian Goga, iar în acest fel se va putea face legătura străzii Octavian Goga cu strada Muncel, lucrare care va demara în cursul anului 2017. Cel de-al doilea proiect presupune legătura dintre strada Ion Rațiu și strada Oașa, iar următorul va face legătura dintre străzile Doamna Stanca și strada Oștirii. Cel de-al patrulea proiect vizează construirea unei pasarele pietonale care să facă legătura între cartierul de blocuri din zona Doamna Stanca și strada Aleea Șelimbăr din municipiul Sibiu’’, a explicat acesta.primarul șelimbărului explică ce înseamnă ’’marea unire’’ a comunei cu municipiul sibiu

Fluidizarea traficului, cel mai mare câștig
Scopul acestor lucrări și investiții este fluidizare traficului de pe Strada Doamna Stanca și Șoseaua Sibiului, în special în zona Centrului Comercial unde se creează aglomerații mari în special după-masa și la sfârșit de săptămână.
’’Zona metropolitana Sibiu, este în sine un proiect foarte important și de aceea ne vom implica și în zona Cisnădie, Cireșica, unde împreună cu consilierii locali vom încerca să identificăm o posibilă rezolvare cu scopul de a debloca zona, pentru că rolul administrației este acela de a nu gândi restrictiv, doar în curtea noastră, ci de a privi situația în ansamblu. Aceste proiecte s-au născut în urma discuțiilor cu Primăria Sibiu, cu doamna Astrid Fodor și că în toate deciziile pe care le-am luat împreună, legat de aceste investiții, am pus pe primul plan binele și avantajele cetățenilor’’, a mai spus edilul șelimbărean pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu