sibiul este în top cinci orașe în care românii își doresc să se mute

Municipiul Sibiu se află în preferințele românilor în ceea ce privește orașele țării în care își doresc să se mute. Capitala este pe primul loc, iar în top mai sunt prezente orașe precum Brașov, Cluj Napoca sau Timișoara.

În urma unui sondaj realizat de Lajumate.ro peste 30.000 de români au declarat în ce orașe ale țării și-ar dori să se mute. Iată un top 5 al preferințelor românilor.
1. București. Cei mai mulți români vor să se mute în capitală( 7,93%) pentru că aici găsesc cele mai multe oferte de locuri de muncă, de asemenea salariile sunt mulțumitoare pentru ei. În ultimii ani s-au ridicat tot mai multe complexe rezidențiale, iar românii își doresc să se mute la bloc, unde dispun de toate facilitățile.
2. În Brașov 7,38% dintre români și-ar dori să se mute. Cei mai mulți dintre utilizatori au ales acest oraș pentru că aici se află multe centre universitare, chiriile sunt mai mici comparativ decât în capitală, iar siguranța la cutremure este mai mare.
3. Cluj-Napoca se află printre preferințele românilor cu un procent de 5,46%, datorită arhitecturilor spectaculoase și mulțumită centrelor universitare ridicate la standarde europene.
4. Timișoara(4,24%) este recunoscută pentru frumusețile sale rurale și se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul celor care vor să se mute de la oraș la țară. Cartierele de case din Timiș s-au înmulțit și ele în ultimii ani, de exemplu Girocul a ajuns la aproximativ 10.000 de locuitori în prezent, în timp ce în 2002 număra mai puțin de 5.000 de oameni.
5. Sibiul este un oraș frumos și liniștit unde 3,64% dintre românii respondenți vor să se mute datorită calității aerului și curățeniei. foto: Duminciuc Bogdan

Ultima oră

Comentariul meu