FOTO - ACCIDENTUL de la granița cu UNGARIA: Un român mort și șase răniți printre victime

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri dimineață că un român a decedat în urma accidentului avut loc pe autostradă între Ungaria și România. Alți șase conaționali sunt răniți și au fost duși la spitale din Szeghed și Mako.

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako, anunţă MAE, citat de News. Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO – Cel puțin patru morți și cinsprezece răniți într-un accident produs la granița dintre Ungaria și România
Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară, mai precizează MAE.

VEZI ȘI: Punctul de vedere al Eurolines după gravul accident din Ungaria în care au murit cinci oameni
Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România. Cinci persone au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă, conform sursei citate.
Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.
Accidentul în lanţ s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, pe sensul de mers spre România.

Ultima oră

Comentariul meu