cupa româniei continuă miercuri la sala transilvania cu încă două meciuri tari

Spectacolul baschetbalistic continuă la Sibiu. În cea de-a doua zi a Final Eight Cupa României sunt programate alte două partide: BC Mureș Tg. Mureș – Phoenix Galați (ora 17:15) și BC SCM Timișoara – CSM CSU Oradea (19:45). Câștigătoarele de azi se vor întâlni joi, în a doua semifinală.

Mureșenii și campioana en-titre, echipa din Oradea, s-au calificat direct în această fază a competiției KO, conform noului sistem competițional. Nici Phoenix Galați, echipa lui Florin Nini, nu a jucat în primul tur deoarece adversarul desemnat la tragerea la sorți, CSM Ploiești, s-a retras înaintea debutului sezonului.
BC SCM Timișoara, în schimb, a obținut calificarea la Superbet Final Eight Cupa României după ce a câștigat ambele meciuri ale ”dublei” cu ultima clasată în Liga Națională, nou-promovata Olimpic Baia Mare, cu 96-69 și 103-74.
În campionat, BC Mureș și Phoenix și-au împărțit victoriile, în sezonul 2016/2017. Echipa din Galați a câștigat întâlnirea de pe teren propriu, la un coș diferență, scor 80-78, mureșenii luându-și revanșa în retur (94-77).
La fel stau lucrurile și între CSM CSU Oradea și BC Timișoara. Campioana s-a impus acasă cu 84-82, dar a pierdut la Timișoara, la diferență de o jumătate de coș (85-84).

Ultima oră

Comentariul meu