accidentul cu cinci morți din ungaria: autocarul implicat aparține unei firme din sibiu

Evenimentul tragic în urma căruia un român a decedat, iar alți șase au fost răniți are ca bilanț final cinci decedați și 12 victime ajunse la spital. Autocarul implicat în carambolul de la granița dintre Ungaria și România, aparține unei firme din Sibiu.

Cei de la Eurolines au explicat printr-un comunicat de presă remis către Ora de Sibiu, faptul că nici unul dintre pasagerii aflați în autocar nu a fost rănit. În autocar se aflau 17 pasageri care se îndreptau spre România pe ruta Hamburg-Bucureşti, iar autovehicului aparţinea companiei de transport Danvi Top Expediţii şi era închiriat de Eurolines România, mai spun reprezentanţii companiei.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO – Cel puțin patru morți și cinsprezece răniți într-un accident produs la granița dintre Ungaria și România

Firma Danvi Top Expediţii este din Sibiu, conform spuselor proprietarului Eurolines, Dragoş Anastasiu. “Este vorba despre o firmă din Sibiu (firma Danvi, căreia îi aparţine autocarul), unul dintre mulţii transportatori cu care colaborăm. Ştim că la doi kilometri de vamă, pe banda de siguranţă, erau tiruri care aşteptau să intre în vamă, pe autostradă, şi autocarul mergea pe banda a doua. Vizibilitatea era 100 de metri, ceaţă, şi pe banda a doua, la un moment dat, două microbuze, probabil accidentate anterior între ele, stăteau. Nu exista niciun pic de avertizare. Şi autocarul nu a mai avut cum să le evite, a tras în dreapta, a nimerit şi microbuzele şi s-a oprit într-unul dintre tirurile care stăteau pe banda de siguranţă. Nimeni din autocar nu are nimic, au plecat de mult de acolo. Cei 17 pasageri din autocar, pasageri ai Eurolines, n-au păţit nimic. Ultima pară când l-am reperat noi pe GPS, autocarul avea 90 de kilometri la oră, dar GPS-ul măsoară din 5 în 5 minute, deci nu ştim exact cât avea”, a declarat Anastasiu pentru Profit.ro.
Accidentul în lanţ s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, pe sensul de mers spre România.

VEZI ȘI: Punctul de vedere al Eurolines după gravul accident din Ungaria în care au murit cinci oameni
Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accident. Cinci persoane au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă, conform sursei citate.

VEZI ȘI: FOTO – ACCIDENTUL de la granița cu UNGARIA: Un român mort și șase răniți printre victime
Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.accidentul cu cinci morți din ungaria: autocarul implicat aparține unei firme din sibiunt grav
Ministerul de Externe a anunţat că un român a murit, iar alţi şase români au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako, în urma accidentului.

Ultima oră

Comentariul meu