peste 200.000 de persoane evacute din cauza iminenței ruperii unui baraj în amonte de san francisco video live

Peste 200.000 de persoane au fost evacuate în nordul statului California din Statele Unite ale Americii din cauza avariile suferite de barajul de pe lacul Oroville,  are dacă nu vor fi solușionate pot duce la inundarea zonelor din avale de baraj.

Inginerii care lucrează la baraj au observat că bucăţi mari de beton s-au desprins din baraj încă de săptămâna trecută, de joi. Barajul de pe Oroville fost construit acum 50 de ani și este pentru prima dată când a apărut o astfel de situație.

Nivelul apei a crescut considerabol după ultimele ploi și ninsori, care contrastează puternic cu seceta severă din anii anteriori. Serviciul Meteorologic Național – NWS a emis noaptea trecutp o avertizare de inundații din cauza unui posibil colaps al barajului auziliar de deversare, situat la circa 250 de kilometri de San Francisco. Potrivit alertei oficiale, în cazul colapsului structuri barajului de deversare s-ar produce o deversare necontrolat a apei din lacul Oroville.

YouTube video

Din cauza acestui risc, autoritățile au ordonat luni evacuarea localităților Oroville, Palermo, Gridley, Thermalito, South Oroville, Oroville Dam, Oroville East și Wyandotte.

Los Angeles Times a informat că s-a descoperit o crăpătură în barajul de deversare și autoritățile încearcă să o astupe cu saci cu pietre în timp ce se produce deasemenea o deversare controlată pentru a reduce presiunea asupra barajului de deversare.

 

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu