evoluție schimbătoare a vremii în următoarele două săptămâni

Meteorologii de la ANM au anunțat luni că evoluția vremii în următoarele 14 zile va fi una de încălzire a temperaturilor. În jurul datei de 20 februarie ne putem aștepta în zona Sibiului la cantități mai mari de precipitații.

Temperatura aerului va fi în creștere în următoarele două săptămâni, valorile medii diurne urmând să atingă 12 grade în Muntenia și 13 grade în Oltenia, în timp ce precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, vor fi prezente în majoritatea zonelor începând din 20 februarie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 13 – 26 februarie 2017, publicată luni, conform Agerpres. În Transilvania, în prima săptămână a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în creștere de la o zi la alta, iar maximele diurne vor atinge 7 — 8 grade în jurul datei de 18 februarie. Temperaturile nocturne vor caracteriza o vreme geroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra, în medie, între—14 și—12 grade Celsius, apoi vor fi în creștere, spre o valoare medie regională cuprinsă între—2 și zero grade, pe 20 — 21 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de norme, cu medii ale temperaturii maxime de 7 — 8 grade și minime între—2 și zero grade. La începutul intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar după data de 18 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, la nivel local. În jurul datei de 20 februarie se pot cumula cantități de apă mai importante.
La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor crește de la un grad Celsius, de la mijlocul primei săptămâni, până la 2 — 3 grade, spre sfârșitul intervalului, iar cele minime de la—8 grade, până la valori medii în jur de—4 grade, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni. În intervalul 18 — 26 februarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată.

Ultima oră

Comentariul meu