primul transeexual din românia la limita sărăciei. cerșește pe străzile sibiului

Sorina, Sorin Rațiu a avut o viață cât de cât normală. După o operație de schimbare de sex, prima din istoria medicală românească, viața i-a devenit un coșmar. Acum trăiește la limita sărăciei, doar din mila oamenilor, pe străzile din Sibiu.

Primul bărbat din România transformat în femeie, Sorin Rațiu a devenit Sorina în anul 1995. Evenimentul medical, unic până la acea dată la noi, a ținut prima pagină a ziarelor, timp în care noua Sorina vorbea cât de mulțumită este de operație. Nu a durat mult însă și identitatea sexuală a acesteia a devenit din nou încețoșată, mai ales că starea ei fizică devenea din ce în ce mai alterată. Sorina acuza dureri insuportabile și a încercat chiar să se sinucidă după ce a intrat în depresie. Totul a culminat cu un gest incredibil făcut de acesta, tot ca urmare a disperării că nu s-a putut obișnui cu această operație. Sorina și-a turnat sodă caustică pe față și s-a mutilat.
”Am fost la un psiholog care m-a sfătuit să rămân ceea ce eram, adică bărbat. La fel mi-a spus și un preot, dar și medicul căruia m-am adresat pentru operație. Nu am vrut să ascult, așa că, la 19 ani, mi-am făcut o operație de schimbare de sex. Am devenit femeie”, a povestit transsexualul în urmă cu aproape 20 de ani.
A fost atât de detrminată să facă ulterior o altă operație de reconstrucție a penisului încât a plecat inclusiv în Italia la cerșit ca să adune bani pentru operație. Nu a reușit acest lucru și s-a întors în țară unde își trăiește calvarul.
”Sorina cerșește acum pe străzile Sibiului, dar nu o mai recunoaște nimeni la cât de rău a ajuns și cum arată. Are un chip hidos după ce s-a automutilat. Tot ce mai are sunt doar câteba boarfe și un telefon vechi donat de cineva. Mănâncă din pomeni sau mai merge la un azil de noapte, dar nu vrea să doarmă acolo, se duce doar pentru mâncare”, ne-a povestit un angajat al azilului.
Sorina Rațiu a rămas acum singură pe lume, fără alte rude pe lângă ea, spun aceeași angajați ai azilului, singurii care îi mai poartă de grijă, relatează libertatea.ro.

Ultima oră

Comentariul meu