sibiul câștigă în ultima secundă la timișoara după un meci de infarct

CSU Sibiu a terminat în forță returul primei părți a campionatului. Echipa lui Dan Fleșeriu a revenit spectaculos pe final de sfert patru și a învins cu un coș marcat de americanul Cooper în ultima secundă a meciului. Universitarii s-au impus cu 72-73 (20-23, 16-17, 26-14, 10-19).

Sibiul și-a asigurat locul trei la capătul primei părți din campionat și înaintea începerii partidelor din grupa valorică 1-6. Echipa lui Dan Fleșeriu a făcut ultim sfert de meci aproape de vis și a reușit să se impună la un punct distanță. CSU a condus și la 14 puncte, dar timișorenii lui Calotă au revenit și au trecut la conducere. CSU a avut însă în Bogdan Popescu ’’gladiatorul’’ decisiv. Ultimul sfert a fost al Sibiului. Cu o apărare excelentă, sibienii au revenit în joc. Cu două minute și jumătate înainte de final, gazdele conduceau cu 72-69. A urmat un minut în care fiecare echipă a ratat câte două atacuri, dar Mijajlovic nu a mai ratat ținta și cu un minut și nouă secunde rămase din joc, Timișoara conducerea cu 72-71. Drăgușin a ratat la bănățeni, dar Hardy l-a imitat și el sub panoul advers. Când mai erau 38 de secunde Calotă a aruncat de 3 puncte, dar spre fericirea noastră a ratat. Cooper s-a grăbit apoi și a dat o pasă greșită și se părea că bănățenii vor câștiga. Komatina ne-a ținut însă în joc și a ratat și el, iar Sibiul avea 20 de secunde pentru un ultim atac. Cooper ne-a adus în extaz și a marcat coșul victoriei când mai era o secundă de joc, iar CSU a plecat triumfătoare de pe parchet și cu gândul la locul 3 pe care nu îl mai poate pierde în acest final de primă parte a campionatului.

Fleșeriu e mulțumit
„Am început meciul foarte bine. A fost o partidă în care am încercat să ne pregătim pentru Cupa României și am început cu doi români în teren: Popescu și Paliciuc. Datorită unei apărări foarte bune, am reușit să conducem chiar și la 14 puncte, însă apoi, timp de patru minute nu am marcat decât 4 puncte și le-am dat șansa celor de la Timișoara să revină. În repriza a doua a fost exact invers. Timișoara a fost cea care a început foarte bine, au condus cu 12 puncte, dar, ca și noi, nu au putut menține același ritm, iar în sfertul al 4-lea, tot datorită apărării bune, am revenit. Timișoara este o echipă foarte bună, foarte echilibrată și, cu siguranță, va pune multe probleme echipelor cu care se va duela pentru primele locuri”, a spus după partidă antrenorul sibian Dan Fleșeriu.

CSU:
Popescu 23, Davis 12, Hardy 11, Mijajlovic 10, Lalovic 6, Cooper 5, Paliciuc 4, Dragoste 2.

Marți jucăm cu Clujul
Următorul meci al lui CSU Sibiu se va disputa marți, 14 februarie, de la ora 20:30, cu U-BT Cluj Napoca, în cadrul turneului Superbet Final Eight Cupa României, găzduit la Sala Transilvania. Cu siguranță că sala va fi arhiplină.

Ultima oră

Comentariul meu