invitație la piaţa de seminţe libere de la sibiu

Bucuria dăruirii de Seminţe Libere continuă şi în acest an la Sibiu. Piaţa de Seminţe Libere, aflată la a treia ediţie la Sibiu, are loc sâmbătă, 11 februarie începand cu ora 11 la Casa Franceză, str. Konrad Haas nr. 14.

“Dăruirea de seminţe libere, curate, tradiţionale, împreună cu împărtaşirea de proiecte făcute cu bucurie şi pasiune, din drag de Oameni şi Natură ne atinge sufletele şi ne reconectează la un nivel profund. Vă invit la un eveniment liber dedicat comunităţii dvs: Seminţe libere – seminţe de comunitate”, spune psihologul Adina Maria Moise, iniţiator proiect Seminţe Libere.
Programul cuprinde:
– dăruire şi schimburi de seminţe din producţia proprie, îngrijirea plantelor din care provin; cunoaştere şi re-cunoaştere iubitori de Seminţe Libere;
– prezentări educative de proiecte şi idei ce ne aduc mai aproape de natură, despre : permacultură, case naturale, lanţuri alimentare scurte, mici producători de hrană sănătoasă, activităţi prietenoase cu natura; importanţa seminţelor ţăraneşti şi a soiuilor locale(invitat Willy Schuster)
– activităţi recreative „colţul” copiilor: ei sunt „seminţele”noastre preţioase
– alfabetul tranziţiei: ce este Tranziţia, cine suntem, ce facem şi mai ales de ce facem ce facem (prezentare România în Tranziţie )
– proiecte şi initiative prietene
– identificare resurse (şi nevoi) din comunitate
Evenimentul are intrarea liberă fiind organizat in spiritul economiei darului.
“Casa Franceză, gestionată de APIVS (Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu ») este dintotdeuna alaturi de proiectele organizaţiilor sau grupurilor din comunitate care işi propun sa aducă o contributie la bunastarea semenilor lor prin diverse actiuni deschise publicului larg. In acest caz, fiind vorba de Seminte Libere, o actiune de daruire si de impartasire a experientelor intre toti cei care pledeaza si actioneaza pentru o hrana sanatoasa, pentru ei si pentru cei din jur, Casa Franceza s-a oferit sa gazduiasca in mod gratuit evenimentul’’, spune și Valentin Arvunescu – director APIVS.

Ultima oră

Comentariul meu