se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale și autostrăzi din românia

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Pe Autostrada A2, sectorul Fundulea – Lehliu, km 36+000 – km 64+000, circulația a fost reluată, însă rămâne în continuare închis sectorul Lehliu – Drajna, km 64+000 – km 105+000, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Olt: Circulație rutieră în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ
Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ după ce în cursul nopții și dimineții de miercuri a nins, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.
„Se circulă pe toate drumurile din județ, în condiții de iarnă”, a spus reprezentantul IPJ.
Pe toate drumurile din județ se acționează pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și nu sunt probleme, a anunțat și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.
În cursul nopții și dimineții de miercuri a nins în majoritatea zonelor din județ, iar stratul de zăpadă depus este de câțiva centimetri.

se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale și autostrăzi din românia
Pe un drum acoperit cu un strat subțire de zăpadă, respectiv pe DN 64 la ieșirea din comuna Osica spre Brâncoveni, un autocar cu 18 persoane a derapat miercuri dimineață și ajuns în câmp, doi dintre pasageri suferind traumatisme în zona capului. Șoferul autocarului nu consumase alcool. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, nu a fost stabilită deocamdată cauza accidentului rutier de pe DN 64, anunță Agerpres.ro.
Circulația rutieră pe A2 între Fundulea și Lehliu, redeschisă; sectorul Lehliu-Drajna rămâne închis
Circulația rutieră pe Autostrada A2, sectorul Fundulea — Lehliu, km 36+000 — km 64+000, a fost reluată, însă rămâne în continuare închis sectorul Lehliu — Drajna, km 64+000 — km 105+000, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Reprezentanții CNAIR subliniază că „este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite”.
Circulația a fost reluată pe tronsonul Fundulea — Lehliu-Gară al autostrăzii A2, sensul spre Constanța.

se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale și autostrăzi din românia
Traficul rutier a fost reluat, miercuri, pe tronsonul Fundulea — Lehliu-Gară (km 65-105) al autostrăzii A2, sensul spre Constanța, rămânând însă deviat pe ambele sensuri între Drajna și Lehliu-Gară, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
Începând cu ora 9,15, a fost redeschis tronsonul Fundulea — Lehliu-Gară al autostrăzii A2, pe sensul de mers București — Constanța (sensul Constanța — București nu a fost închis). Din cauza poleiului, traficul rutier rămâne deviat (de la ora ora 5,30) de pe tronsonul Drajna — Lehliu-Gară (km 65-105) al autostrăzii A 2 pe DN 3A, în ambele sensuri. Ploaia îndepărtează materialul antiderapant și există risc de producere a unor accidente rutiere”, se precizează într-un comunicat al centrului Infotrafic transmis AGERPRES.
Conform aceleiași surse, în județul Cluj traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață densă pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului — Huedin — Căpușu Mare, vizibilitatea fiind, pe alocuri, redusă sub 10 metri. Pe tronsonul Turda — Cluj-Napoca și pe autostrada A3, în zona Turda, vizibilitatea scade sub 100 de metri.
În condiții de ceață densă și vizibilitate redusă se circulă și în județul Timiș, pe DN59 și DN69.
„Ninge abundent în județul Vrancea, iar pe partea carosabilă a drumurilor naționale există porțiuni cu zăpadă (stratul fiind de 3-5 centimetri). Se acționează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant”, se mai menționează în comunicat.
Pe autostrada A3 București — Ploiești ninge abundent. Între kilometrii 14 și 31 carosabilul este acoperit parțial cu zăpadă, iar între kilometrii 31 și 68 stratul măsoară, pe alocuri, aproape cinci centimetri, intervenindu-se cu utilaje.
Pe autostrada A1 București — Pitești ninge slab, iar în județul Brăila se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Brăila — Buzău, dar și pe alte tronsoane ale unor drumuri naționale.

se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale și autostrăzi din românia
* ORA 09:53 Circulația pe Autostrada Soarelui a fost închisă între Fundulea și Drajna
Circulația pe Autostrada Soarelui a fost închisă, miercuri dimineața, între Fundulea și Drajna, iar autoritățile recomandă șoferilor să utilizeze ruta ocolitoare DN 3 — DN 3A, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Decizia de închidere a fost luată din cauza ninsorilor abundente și a vizibilității reduse”, spun reprezentanții CNAIR.
Ruta ocolitoare recomandată este București — DN 3 — Fundulea — Lehliu — Lehliu Gară — DN 3A — Drajna.
CNAIR precizează că, la nivelul țării, s-a acționat cu 1.026 de autoutilaje și s-au răspândit 7.033 de tone de material antiderapant și 33,16 tone clorură de calciu.
* ORA 07:14 Infotrafic: Circulația rutieră, deviată din cauza poleiului de pe tronsonul Drajna — Lehliu Gară al A2 pe DN3A
Traficul rutier a fost deviat miercuri, începând cu ora 5.30, din cauza poleiului, de pe tronsonul Drajna — Lehliu Gară (km 65-105) al autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
Ploaia îndepărtează materialul antiderapant și există risc de producere a unor accidente rutiere.
IGPR a informat că, la ora 6.45, în județul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului — Huedin — Căpușu Mare, traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri.
Pe autostrada A1 București — Pitești ninge slab.
În județul Brăila se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Brăila — Buzău, dar și pe alte tronsoane ale unor drumuri naționale.
În județul Giurgiu a nins pe DN5 și DN6 și s-a acționat cu utilaje. Ninge abundent și în județul Olt, pe DN6, DN54 și DN64.
Administrația Națională de Meteorologie a emis două mesaje de informare și atenționare cu cod galben referitoare la precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și la condiții de formare a poleiului, dar și atenționări nowcasting referitoare la polei pentru județele Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomița, Teleorman, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași și municipiul București.
Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanța în mers, să nu bruscheze comenzile și să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Ultima oră

Comentariul meu