VIDEO - Iohannis în Parlament: ''Voi convoca REFERENDUMUL. Alegeri anticipate în această fază e prea mult!’’

Președintele României, Klaus Iohannis susține marți un discurs în fața Parlamentului. Parlamentarii PSD și ALDE au părăsit sala la scurt timp de la începerea alocuțiunii șefului statului.

Iohannis a început prin a spune că ’’M-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Nu-i bai. La ei am fost deja’’.
Șeful statului crede că PSD-ul trebuie să Guverneze în continuare, dar nu oricum. Iată principalele idei ale discursului rostit de Iohannis.
CITIȚI ȘI: VIDEO – Iohannis: ’’Democraţia trebuie ţinută vie. Îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei’’
”Sunteți un nou parlament și chiar mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sală și să mă așteptați și vă mulțumesc. Vă doresc tuturor succes și un mandat plin de realizări.
Aș fi vrut astăzi să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. (…) Cu toții ne dorim în definitiv o Românie puternică și prosperă și să meargă mai bine.
Vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Națiunea e în alertă și e vie, dar e și atentă și foarte nemulțiumită.
O importantă cercetare sociologică realizată în utlimele 3 zile, arată că aproape 80 la sută din români arată că țara merge într-o direcție greșită.

VEZI ȘI: Tăriceanu nervos după discursul lui Iohannis: Sunt practic dezamăgit. Stau şi mă întreb ce era în capul preşedintelui’’
Cum s-a ajuns aici la numai o lună după alegeri. În 11 decembrie PSD-ul a reputat o mare victorie, dar după aceea cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești. A promis în campanie ceva, și în primele zile s-a apucat de altceva.
Pohta ce ați pofit se vede că nu e cea pe care ați avut-o în campanie. Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați.
Asta e situația. Unii mulțumiți și alții nemulțumiți.
Ce facem dragilor ca să ieșim din acest impas. Retragerea ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puțin!
Alegeri anticipate însă sunt în această fază prea mult!
Asta este marja de manevră! Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a creeat problema: PSD-ul! Președinții celor două camere încearcă să acrediteze în spațiul public că eu nu aș digera rezultatul votului. Cică afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea Guvernului legitm. FALS! NU!
Ați câștigat. Acum guvernați și legiferați, dar nu oricum. România are nevoie de un Guvern puternic și nu de unul care cu sfială execută ordinele de la partid. Are nevoie de un Guvern care lucrează transparent și care guvernează la lumina zilei și nu noaptea pe furiș. Legiferați pentru România, dați legi bune pentru România. Conduceți cei care ați câștigat alegerile, dar conduceți responsabil. Ce ați promis, faceți! Sunt mari așteptări din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare sustenabilă. Nu vă bateți joc de România!
Păstrați trendul ascendent!
Dacă PSD-ul nu rezolvă această criză urgent, voi convoca consultări politice la Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile.
Voi convoca referendumul. Aștept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului voi convoca referendumul.
Românii au ieșit în stradă și au readus lumina în procesul democratic. Democrația trebuie ținută vie.”, a spus Iohannis. Urmăriți mai jos tot discursul acestuia.

Ultima oră

Comentariul meu