update-peste 1.500 de oameni strigă: "demisia!", în piața victoriei din bucurești

Peste 1.500 de oameni s-au adunat, pentru a opta zi, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde huiduie, fluieră şi scandează: „Demisia!”, „Hoţii”, „DNA să vină să vă ia”.

UPDATE 19:46 Peste 1.500 de manifestanţi în Piaţa Victoriei: „Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!”
Peste 1.500 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde huiduie, fluieră şi scandează: „PSD, ciuma roşie”, „Zi de zi aici vom fi”, „DNA să vină să vă ia”, „Hoţii”. Manifestanţii au pancarte pe care scrie: „”Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!”, „Vrem în România, nu în Ro-hoţia”.
Manifestanţii s-au adunat în centrul Pieţei, în perimetrul delimitat de jandarmi cu garduri, fără a împiedica circulaţia rutieră în zonă.
Demonstranţii flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.
Unul dintre manifestanţi poartă un afiş pe care scrie „Monarhia, ultima soluţie”, altul, îmbrăcat ca un călugăr, duce în spate o cruce de carton pe care se poate citi: „Dumnezeu e cu noi”.
Mulţimea huiduie, fluieră şi suflă în vuvuzele. Deşi majoritatea manifestanţilor sunt tineri, în piaţă se află persoane de toate vârstele, inclusiv copii.

În Piaţa Victoriei din Bucureşti protestează, la această oră, peste 300 de persoane, iar oamenii continuă să vină. Demonstranţii s-au adunat chiar în centrul pieţei, fără să a afecta circulaţia rutieră din zonă.
A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, luni, în jurul orei 23.00, după aproximativ cinci ore, punctul culminant al manifestaţiei fiind atins în jurul orei 21.00, când în piaţă se aflau peste 10.000 de oameni.
Oamenii au scandat: „Cine nu sare nu vrea schimbare”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Hoţii”.
Pe pancartele protestatarilor se putea citi: „Vrem în România, nu în Ro-hoţia”, „Mergem până la capăt”, „Refuz acest abuz”, „Data viitoare, hai la votare”, „Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia”.
Mulţi dintre demonstranţi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.
În cele şapte zile de prostet, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând în Piaţa Victoriei chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.
Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia, scrie News.ro.

Ultima oră

Comentariul meu