oana schmidt hăineală audiată la dna în dosarul deschis după adoptarea oug 13

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală a venit marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

„Sunt audiată în calitate de martor, era normal să fiu chemată, dar nu am nicio legătură cu ordonanţa”, a declarat Oana Hăineală înainte de a intra la audieri.
Oana Hăineală a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei în urma unei cereri a procurorului general al României, măsură luată şi în cazul lui Constantin Sima. Luni, Sima, a fost audiat patru ore de procurorii DNA în aceeaşi cauză.
„Am dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 13. Nu pot oferi alte date fiind o cauză în faza de urmărire penală. Am calitatea de martor”, a declarat procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, la ieşirea din sediul DNA.
Întrebat dacă are ce să îşi reproşeze privind redactarea actului, Sima a răspuns: „Nu, absolut nimic”.
Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13, deschizând o anchetă. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.
Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată duminică, după ce sute de mii de oameni au protestat în toată ţara, anunță Mediafax.ro.

Ultima oră

Comentariul meu