ministerul sănătății a respins finanțarea construirii unui nou spital în sibiu
Foto arhivă

Veste proastă pentru sibieni și în special pentru autoritățile locale și județene. Din păcate Ministerul Sănătății a respins luni amendamentul prin care s-a solicitat suplimentarea bugetului pentru finanțarea construcției unui nou spital județean în Sibiu.

Bugetul Ministerului Sănătății pe 2017 a fost aprobat, luni, de plenul Parlamentului, cu 178 de voturi ”pentru” și 70 ”împotrivă”, în forma adoptată de Guvern, anunță Agerpres. Bugetul Ministerului Sănătății este în sumă de 7.871.466.000 lei. Printre cele 88 de amendamente respinse s-au aflat construirea unor spitale de urgență în Timișoara, a unui spital de pediatrie în Ploiești, achiziția unui RMN la Spitalul clinic de urgență Arad sau dotarea cu salvări a stațiunii Eforie Nord.
Un alt amendament respins a aparținut deputatului PNL Raluca Turcan, care a solicitat suplimentarea bugetului pentru finanțarea construcției unui nou spital județean în Sibiu, la standarde europene, cel actual având o vechime de peste 100 de ani.

CITEȘTE ȘI: Daniela Cîmpean după respingerea finanțării unui nou spital la Sibiu: ”Mă dezgustă totalmente. Mergem înainte și căutăm alte soluții”
Bugetul Ministerului Sănătății prevede construirea a opt spitale regionale și a unui spital republican.

Ultima oră

Comentariul meu