autoritățile fac apel la sibieni să își vaccineze copiii după apariția a cinci cazuri de rujeolă

În cursul zilei de luni, 6 februarie în județul Sibiu au fost confirmate cu laboratorul 5 cazuri de rujeolă, la copii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, dintre care 4 domiciliați în teritoriul Mediaș (2 în Târnava și câte 1 caz în Mediaș, respectiv Șaroș), iar unul în Cisnădie.

Nici unul dintre copiii bolnavi nu a fost vaccinat împotriva rujeolei. În momentul de față, copiii sunt externați, în stare bună.
În comunitățile în care s-au înregistrat îmbolnăvirile, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în colaborare cu medicii de familie, au întreprins în cel mai scurt timp măsurile de prevenire a răspândirii bolii, respectiv identificarea contacților și vaccinarea celor neprotejați (nevaccinați corespunzător vârstei sau care nu au avut rujeolă).
De asemenea, întreaga rețea medicală din județ a fost informată cu privire la această situație, solicitându-se intensificarea acțiunilor de recuperare la vaccinare, în special pentru copiii din grupa de vârstă 9 luni – 9 ani, conform calendarului național de vaccinare. Vaccinarea se efectuează prin medicul de familie, cu vaccin gratuit, oferit de Ministerul Sănătății. În prezent, stocul de vaccin ROR (vaccin trivalent rujeolă, oreion, rubeolă) este suficient în județul Sibiu, atât pentru vaccinările suplimentare, cât și pentru cele la termen.

Ultima oră

Comentariul meu