autostrada sibiu – pitești - actualizarea studiului de fezabilitate a fost suspendată

Proiectul celei mai așteptate autostrăzi din România la ora actuală, se lovește de noi probleme și întârzieri. Autoritățile au decis suspendare contractului actualizării studiului SF.

Contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a fost suspendat, anunță Capital. „Cel mai aşteptat studiu de fezabilitate din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, respectiv docomentaţia care stă la baza proiectării autostrăzii Sibiu-Piteşti, a fost suspendat. Studiul de fezabilitate pentru partea din mijloc a autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea să nu mai fie realizat de asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania. Autostrada Sibiu-Piteşti este împărţită în cinci segmente. Se va relicita contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, porţiunile din 2,3 şi 4. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a realizat studiul de fezabilitate numai pentru tronsoanele 1 şi 5. Se pare că asocierea nu a reuşit realizarea, la timp, a tuturor studiilor pentru cele trei porţiuni şi au existat anumite probleme de mediu”, au declarat surse din Ministerul Transporturilor pentru cei de la Capital. Oficialii Ministerului Transporturilor şi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de aproape trei săptămâni, refuză să ne spună care este perioada de valabilitate a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate autostrada Sibiu-Piteşti şi care este situatia financiară a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate autostrada Sibiu-Piteşti.
Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a facturat primii bani de la Compania Naţională de Autostrăzi din România în mai 2016. Conform facturii înregistrate la CNADNR, Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti a încasat un avans în valoare de 3,6 milioane lei pentru revizuirea/actulizarea studiului de fezabilitate autostrada Piteşti-Sibiu. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015.

Ultima oră

Comentariul meu