Premierul Grindeanu anunță abrogarea Hotărârii de Guvern nr. 13 - Duminică sedință de urgență la Guvern

Premierul Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea au anunţat că nimic nu-i va face să dea înapoi în privinţa controversatei ordonanţe care a scos sute de mii de oameni în stradă, însă presiunea străzii i-a făcut să se răzgândească.

Primul anunț privind retragerea ordonanței de modificarea a codului penal a venit de la liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Ne-am gândit din poziţia responsabilităţii pe care o avem şi am luat decizia de a retrage Ordonanţa, de a o abroga, pentru că nu avem nimic de ascuns, pentru ca oamenii să înţeleagă că nu avem intenţia de a ne ascunde de justiţie”, a spus liderul ALDE.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte ca premierul Sorin Grindeanu să susţină o declaraţie de presă, la Palatul Victoria. La această oră, în faţa sediului Guvernului, peste 60.000 de oameni pscandează  împotriva Guvernului.

Duminică ordonanța va fi abrogată într-o ședință de Guvern de urgență, a declarat Sorin Grindeanu. Legea de modificare a codurilor penale va fi introdusă în Parlament, fără pragul de 200.000 de lei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu