live video- peste 30.000 de protestatari sunt în fața palatului parlamentului din bucurești

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi. Acţiunile de sâmbătă au fost prefațate, de la ora 11:00, în Piaţa Victoriei, cu un protest al părinţilor şi copiilor.

Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului unde vor forma un lanț uman în jurul clădirii. În drum, manifestanții s-au oprit în fața Ministerului Justiției unde au strigat „Demisia, demisia”, „Ieși afară, javră ordinară”, „La ceas de seară, ați furat o țară”. În acest moment, la protest participă în jur de 30.000 de oameni.

A cincea zi de proteste faţă de OUG de modificare a codurilor penala a început sâmbătă dimineaţă cu manifestaţia părinţilor şi copiilor, care a adunat mai bine de 3.000 de oameni.
De la ora 13:00 a început un alt protest care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii care se vor aduna în Piaţa Victoriei ar urma să plece în marş în jurul orei 16:00, iar când vor ajunge la Palatul Parlamentului, vor forma un lanţ uman în jurul clădirii, informează Digi 24.ro.
Atât sâmbătă, cât şi duminică, în Capitală sunt aşteptaţi oameni din toată ţara – „toate drumurile duc la Bucureşti”.

CLICK AICI SĂ VEZI IMAGINI LIVE DE LA PROTESTELE DIN SIBIU – ORA 18.30
Duminică, la „cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20:00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.
Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestanţii plănuiesc să împartă diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend şi să pună pancarte cu mesaje în geamuri, la propriile case.

CITEȘTE ȘI :LIVE VIDEO – A cincea zi de proteste la Sibiu. Vom fi în direct și de la Mediaș și Agnita (18.30)
Peste 100.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra zi consecutiv de proteste faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cântat imnul naţional.

Foto:arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu