femeie urmărită internațional, reținută de poliția sibiu

O tânără din Sibiu, care a fost dată în urmărire internațională și pe numele căreia a fost emis un mandat european de arestare în data de 22.12.2016, de către autorităţile judiciare din Germania, a fost prinsă de polițiștii sibieni, pe raza Municipiului Sibiu.

În data de 2 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, au identificat şi prins în municipiul Sibiu o localnică în vârstă de 18 ani, urmărită internaţional, pe numele căreia a fost emis un mandat european de arestare la data de 22.12.2016, de către autorităţile judiciare din Germania, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În fapt, persoana în cauză, în perioada 08.04.2014 – 03.09.2014, pe teritoriul Germaniei, împreună cu alte persoane, au format un grup care a obţinut în mod fraudulos mai multe carduri ale unor persoane, în special de cetăţenie germană, de care s-au folosit ulterior pentru a face diferite cumpărături din magazine sau de la benzinării, pretinzând în mod fals că sunt deţinătorii acestor carduri. Aceştia au obţinut astfel bunuri pentru ei sau le-au vândut pentru a obţine bani.
Aceste fapte sunt incriminate de art. 263(1), (2), (5), art. 267 (1), (4), art. 22, 23 din Codul penal german şi pedepsite cu închisoare de maxim 10 ani.
Sibianca a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatului european de arestare şi Curţii de Apel Alba Iulia, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 02.02.2017.

Foto: arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu