live video - proteste în toată țara. peste 3.000 de oameni în stradă la sibiu. imagini în direct

La scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale, oamenii au ieșit în stradă în toată țara, bucureştenii  revoltaţi s-au strâns în Piaţa Victoriei și sibienii s-au strâns în număr de aproximativ 3000 pentru a protesta împortiva adoptării legii grațierii. Odată cu noul val de manifestanţi, în faţa sediului Guvernului au venit şi jandarmii.

Oamenii continuă să vină la protestele care au loc în toate marile oraşe. La Bucureşti sunt peste 5.000 de demonstranţi, la Cluj-Napoca sunt 3.000, peste 3000 la Sibiu, peste 1.500 la Timişoara. Alte oraşe în care au loc proteste: Oradea, Arad, Constanţa, Braşov, Craiova.

În Piaţa Victoriei din Bucureşti au fost trimişi jandarmii de la brigada specială, în echipament de intervenţie. Ceea ce înseamnă că au la ei inclusiv tuburile cu gaze lacrimogene.

Jurnaliştii sunt blocaţi de aproape două ore în Palatul Victoria, după anunţul privind adoptarea OUG pe justiţie, când oamenii au început să se strângă în faţa Guvernului pentru a protesta. Angajaţii SPP au primit ordin să nu lase pe nimeni să mai intre sau să iasă din Palatul Victoria.

Premierul şi miniştrii au plecat din Palatul Victoria imediat după şedinţa de Guvern.

Foto:arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu