live video - incindente la protestul din bucurești. jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene

Este cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. Oamenii au ieşit în stradă, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. La București, au apărut deja primele incidente. Din primele informații, un bărbat a fost rănit.

Un grup mic de protestatari au început să arunce cu obiecte contondente spre jandarmi, cu petarde şi au aprins torţe. Sunt torţe pe care de regulă le au galeriile de fotbal pe stadioane.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – FOTO Protest cu 25.000 de oameni la Sibiu împotriva grațierii și amnistiei. Au mărșăluit prin tot orașul
Mulţimea huiduie, semn că protestatarii nu sunt de acord cu acest gen de acţiuni violente ale grupului de agitatori. Incidentele au avut loc spre bulevardul Iancu de Hunedoara. Sunt primele probleme de acest gen, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.

live video - incindente la protestul din bucurești. jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene

Oamenii spun că sunt hotărâţi să rămână până târziu în noapte în faţa Guvernului şi că sunt decişi să revină ori de câte ori este nevoie.
Protestatarii continuă să vină în număr mare în Piaţa Victoriei.
Ieşirea de la metrou se desfăşoară cu dificultate în zonă. Mulţi călători au preferat să ia trenul în alte direcţii, văzând că ieşirea este greoaie. Garniturile de tren au fost retrase după vârful de trafic, dar pentru că, în loc să scadă, numărul călătorilor creşte, au fost repuse în circulaţie mai multe garnituri, care să facă faţă traficului spre Piaţa Victoriei, informează Digi24.ro.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor din Piaţa Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca unde se află sub îngrijire medicală şi este în afara pericolului, iar alţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, dar au revenit în dispozitiv. Ministrul de Interne a spus că, din informaţiile ei, un singur jandarm a fost rănit, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, dar din informaţiile ei se află sub îngrijire medicală şi „îşi va reveni”. Ea a precizat că şi alţi jandarmi au fost răniţi, dar au primit îngrijiri la faţa locului şi au revenit în dispozitiv. Carmen Dan a făcut un apel la manifestanţi să părăsească Piaţa Victoriei şi să se delimiteze de grupul de „huligani” care provoacă violenţe.
Ministrul de Interne a adăugat că sunt peste 1.000 de jandarmi în piaţă în acest moment. FOTO-VIDEO: Digi24.ro.

Ultima oră

Comentariul meu