Ministrul Justiţiei Florin Iordache a plecat din sala de şedinţe a Parlamentului fără a mai susţine conferinţa de presă pentru că parlamentarii USR au protestat cu pancarte pe care scria „Ruşine”. Ulterior, a revenit într-un alt cadru şi a susţinut declaraţiile.
„Vreau să fac declaraţia de presă. Doamnelor şi domnilor, având în vedere modificările legislative adoptate ieri referitoare la politică penală a statului precum şi reacţiile generate la nivelul societăţii am considerat oportun şi necesar să fac următoarele menţiuni”, a spus ministrul, înainte de a realiza că în spatele său s-au strecurat parlamentarii USR, anunta Mediafax.
Ministrul Florin Iordache şi-a întrerupt discursul şi a plecat de la declaraţii, dar a revenit în 5 minute într-un alt cadru, într-o sală de conferinţe.

„V-am invitat în sala unde sunt colegii mei. Problemele trebuiesc abordate foarte serios, trebuie venit cu precizări foarte clare pentru că de aseară în spaţiul public s-au vehiculat chestiuni neadevărate. Am venit în faţă dumneavoastră cu această declaraţie de presă.
Refer la cele două proiecte de lege care vizează eliminarea unei posibile sancţiuni de la CEDO (…) am plecat de la nişte condiţii foarte clare: acelea care vizează recuperarea prejudiciului. Ţinând cont de supraaglomerarea penitenciarelor, vreau să va spun că proiectul legii graţierii nu vizează nici criminali, nici violatori, nici corupţi şi nu vizează persoane sau oameni politici. Este dată o lege sau un proiect de lege care să rezolve o situaţie care există în acest moment în România.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu