foto – biserica din cisnădioara are oficial un nou paroh. mitropolitul ardealului l-a instalat în funcție

Preotul Radu Tănase a fost instalat în funcție în cadrul unei slujbe speciale avută loc duminică, 29 ianuarie. ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, a fost cel care a oficiat slujba.

În Duminica a 17-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, l-a instalat pe noul preot al Parohiei Cisnădioara, Protopopiatul Sibiu, părintele Radu Tănase. Ceremonia a avut loc după o slujbă de mulțumire oficiată în biserica parohială împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, fostul paroh de la Cisnădioara, Radu Gârbacea și numeroși slujitori ai sfintelor altare din Sibiu și împrejurimi, anunță Mitropolia Ardealului pe pagina sa de internet. „Lucrarea pastorală le cuprinde pe toate, adică preotul trebuie să facă tot ceea ce este necesar ca fiecare credincios să se adape din darurile care nu vin de la noi, ci de la Dumnezeu și sunt pregătite pentru noi. Preotul lucrează și acomodează darul lui Dumnezeu după ființa fiecăruia și de aceea trebuie să lucreze cu fiecare credincios în parte”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.
„Am lucrat împreună și mi-aduc aminte de multe clipe în care am pus cu toții osul la treabă, am uitat de demnități, de funcții și ne-am făcut unii asemenea celorlalți. Am învățat să dăruim de la noi, să nu mai așteptăm să dăruiască ceilalți și noi doar să spunem, ci noi înșine să ne facem exemple de dăruire”, a spus părintele Radu Gârbacea.
Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt al noului paroh, prin care a făgăduit înaintea credincioșilor că le va fi slujitor și rugător înaintea lui Dumnezeu și că va continua lucrările la biserica parohială, pentru a finaliza pictura interioară și a pregăti locașul de cult pentru târnosire.foto – biserica din cisnădioara are oficial un nou paroh. mitropolitul ardealului l-a instalat în funcție
„Vreau să vă încredințez de toată dragostea pe care o am și că vă voi purta mereu în rugăciune, pentru că aceasta este prima menirea a slujirii unui preot. Cu cât ne vom purta mai mult sarcinile unii altora, cu atât lucrările noastre din comunitate vor fi duse la bun sfârșit”, a spus preotul Radu Tănase.

Ultima oră

Comentariul meu