magic sibiu se întoarce victorioasă din deplasarea de la craiova

Magic Sibiu a izbutit prima victorie în Liga I de Baschet Masculin, impunându-se în etapa a XIII-a în fața celor de la SCMU 2 Craiova. Baschetbaliștii sibieni au făcut un meci mare în Bănie, unde s-au impus, duminică, la o diferență de 19 puncte, scorul la finele celor 40 de minute regulamentare de joc fiind 50-69 în favoarea echipei noastre (19-15, 9-16, 15-26, 7-12).

Gazdele au reușit să câștige primul sfert, însă soarta jocului s-a schimbat în actul secund. Baschetbaliștii sibieni au fost mai motivați în sfertul al doilea, pe care l-au câștigat cu scorul de 16-9, intrând la pauza mare cu un avantaj de trei puncte: 31-28. Magic Sibiu a avut un sfert trei excelent. Baschetbaliștii sibieni au ieșit extrem de montați de la vestiare și și-au adjudecat penultimul act într-o manieră categorică, cu 26-15. Gazdele au deschis scorul însă precizia lui Andrei Dinu și a lui Alexandru Hulpuș de la mare distanță au asigurat echipei sibiene un avantaj de 11 puncte în mai puțin de două minute, scorul fiind 41-30. Magic Sibiu a intrat în decisiv cu un avans de 14 puncte (42-57) și și-a adjudecat și ultima secvență, reușind astfel prima victorie din Liga 1 de Baschet Masculin.
Principalul realizator al lui Magic Sibiu în partida cu SCMU 2 Craiova a fost Andrei Dinu, care a marcat 20 de puncte, 12 dintre ele în urma aruncărilor de la mare distanță. Alți trei jucători sibieni au terminat cu cel puțin 10 puncte marcate, fiind vorba de Eduard Bălcescu (12), Flavius Cotrigășanu (11) și Traian Petru (10). Pentru Magic Sibiu au mai marcat Alexandru Hulpuș și Gerald Georgescu câte 6 puncte, iar Lukas Grecu 4.
Antrenorul lui Magic Sibiu, Bogdan Spînu, a vorbit despre victoria obținută de jucătorii săi, pe care i-a lăudat pentru evoluția din partea a doua a jocului.
„În prima jumătate am jucat slăbuț, dar după pauză, când s-au apărat mai bine la omul cu mingea, au dat drumul la pase și am avut coșuri ușoare pe contraatac s-a făcut diferența. Îi felicit, e prima noastră victorie. A venit mai târziu pentru că am avut și competitori de valoare, toate echipele satelit au tras ca să meargă în primele două și aveau nevoie de puncte. Cred că am fost în cea mai putenică grupă din Liga 1. Mâine jucăm cu CN Aurel Vlaicu, suntem cu moralul ridicat după meciul cu Craiova”, a declarat antrenorul lui Magic Sibiu, Bogdan Spînu.
După două partide jucate în deplasare, Magic Sibiu revine marți, 31 ianuarie, pe teren propriu. Baschetbaliștii sibieni primesc vizita celor de la CN Aurel Vlaicu, de la ora 14, în Sala CSȘ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu