video – haos, demonstrații și aeroporturi blocate în sua din cauza măsurilor lui trump

Un val de demonstrații au început să aibă loc încă de sâmbătă în Statele Unite ale Americii, acolo unde ordinul semnal de Trump și intitulat „Protecţia naţiunii contra intrării teroriştilor străini în Statele Unite” a stârnit furia americanilor.

Linii aeriene, companii multinaționale și avocați luptă de sâmbătă cu urmările ordinului semnat în ajun de președintele american Donald Trump care a interzis accesul în SUA pentru cetățenii din șapte țări. Donald Trump a decis să suspende temporar programele de primire a refugiaţilor din rațiuni de securitate. Ordinul a fost deja contestat în justiţie şi a provocat proteste, anunță digi24.ro. Au fost demonstraţii în America, ore în şir, împotriva lui Donald Trump şi a ordinului său privind restricţionarea accesului pe teritoriul american pentru cetăţenii din şapte ţări, în special musulmane. Sute de oameni furioşi s-au adunat în mai multe aeroporturi. Reforma antiimigraţie îi vizează nu doar pe refugiaţi, ci şi pe cei care au Green Card – adică dreptul de reşedinţă pe teritoriul american – sau vize valabile.
170 de oameni au fost împiedicaţi să intre în Statele Unite, iar alţi 173 nu au fost lăsaţi să se îmbarce în zboruri către aeroporturi americane.

Deşi aveau dreptul legal de a fi în Statele Unite, zeci de oameni au fost reţinuţi în vămi pentru multe ore. Autorităţile se pregăteau să-i deporteze, dar un tribunal federal a interzis temporar asta.
Controversatul ordin semnat de Donald Trump, intitulat „Protecţia naţiunii contra intrării teroriştilor străini în Statele Unite”, produce efecte lanţ.
Haosul din sistemul american de imigrație a afectat nu doar refugiații, ci și rezidenți cu acte în regulă, blocați în aeroporturi din Statele Unite și din întreaga lume.
Cu toate acestea, Trump a declarat presei, chiar în Biroul Oval din Casa Albă, că interdicția timp de trei luni pentru cetățenii din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen nu este împotriva tuturor musulmanilor și „funcționează foarte frumos. Vedeți asta în aeroporturi, vedeți peste tot”.
După semnarea ordinului, vineri, el anunțase că va fi o interdicție „foarte, foarte strictă” și va exista o „verificare extremă, așa cum ar fi trebuit să avem în această țară de mulți ani”.
Primii afectaţi de această măsură au fost 12 străini, reţinuţi imediat ce au aterizat pe pământ american. De asemenea, ordinul îl impiedcă pe regizorul iranian Asghar Farhadi să participe la decenarea premiilor Oscar, în condiţiile în care pelicula semnata de el – The Salesman – este nominalizată la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.
Cetăţenii din Siria, Sudan, Somalia, Irak, Iran, Libia şi Yemen sunt vizaţi de restricţiile impuse de noua administraţie de la Washington. Pentru ei, graniţele Statelor Unite vor rămâne închise pentru 90 de zile sau chiar pe perioadă nedeterminată, în cazul sirienilor. Ordinul semnat de Donald Trump a intrat în vigoare imediat, aşa că imigranţii cărora li se aplică şi erau în drum spre Statele Unite au fost reţinuţi pe aeroporturi.
Mai multe companii aeriene, printre care KLM şi Qatar Airlines, au anunţat deja că nu mai permit îmbarcarea acestor pasageri în cursele spre Statele Unite.

Ultima oră

Comentariul meu