live video update foto – protest duminică după amiază la sibiu. peste 5.000 de oameni in strada. imagini în direct

Sibienii sunt chemați la un protest ce are loc duminică de la ora 17.00 în zona centrală a orașului, dar și pe Calea Dumbrăvii și Mihai Viteazu. Ora de Sibiu transmite imagini în direct de la fața locului.

UPDATE 3 – PESTE 5.000 DE SIBIENI ÎN STRADĂ (ORA 19.00)
Numărul persoanelor are protestează, duminică, la Sibiu faţă de proiectetele privind graţierea şi modificarea codurilor penale a depăşit 5.000. Protestatarii scandează lozinci precum ”Vrem Guvern normal, nu unul penal” şi îşi arată susţinerea faţă de preşedintele Klaus Iohannis, DNA şi Codruţa Kovesi. Se mai scandează și „Romania, trezeste-te!”, „România cere: fără grațiere!”, „Demisia!”, „Justiție, nu corupție”, „Antena 3, niște derbedei”, „PSD, ciuma roșie”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Jos Iordache”, „Jos penalii”, „Referendum”, „Ciorbea, nu uita, România nu te vrea!”, „DNA să vină să vă ia”, „Ciorbea și CNA apără corupția”.live video update foto – protest duminică după amiază la sibiu. peste 5.000 de oameni in strada. imagini în direct

UPDATE 2 ACUM SUNT PEDTE 2.000 de oameni (17.40)
UPDATE 1 – SE STRÂNG OAMENIIlive video update foto – protest duminică după amiază la sibiu. peste 5.000 de oameni in strada. imagini în direct
La ora 17.13 s-au strans aproximativ 300 de oameni. live video update foto – protest duminică după amiază la sibiu. peste 5.000 de oameni in strada. imagini în direct live video update foto – protest duminică după amiază la sibiu. peste 5.000 de oameni in strada. imagini în directSe pare însă că tot vin grupuri si numarul creste vizibil. Se zvoneste in piata ca si presedintele Iohannis este in Sibiu si ar putea ajunge la protest.

STIREA INITIALA
Protestul privind graţierea şi modificarea codurilor penale are loc la ora 17.00, iar punctul de plecare este Piața Mare din centrul istoric al Sibiului. ’’Protestul de duminică este autorizat pe traseul Piața Mare – Bulevardul Nicolae Bălcescu (Farmacia 24) – Magazin Dumbrava – Calea Dumbrăvii – Bulevardul Mihai Viteazu până la biserică și retur. Autorizația a fost obținută de Apostol Doru. Deplasarea se va efectua pe trotuar cu respectarea regulilor de circulație, fără blocarea circulației rutiere. Măsurile de ordine vor fi asigurate de către Poliția Municipiului Sibiu, Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu și Poliția Locală Sibiu. Pentru o cât mai bună desfășurare a evenimentului și pentru a evita orice incident neplăcut, participarea cu câini nu este recomandată, iar în cazul în care dorim neapărat să îi luăm cu noi, trebuie să avem asupra noastră carnetul de sănătate al acestora iar câinii trebuie să poarte botniță. Fiecare din noi este responsabil pentru buna desfășurare a evenimentului. Luptăm pentru corectitudine, civilizație, principii și justiție egală pentru toți nu numai în stradă, ci și prin exemplul personal’’, anunță organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului creeat pentru protest.
CLICK AICI SĂ VEZI IMAGINI ÎN DIRECT DE LA PROTESTE – DUMINICĂ ORA .17.00
Până la această oră, peste 10.000 de oameni şi-au anunţat intenţia de a protesta, atât în Capitală, cât şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Alexandria, Turda şi Râmnicu Vâlcea.
De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Londra, Paris, Bruxelles, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg şi Zurich.
Protestul va avea loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor penale.
Ministrul Justiţiei a anunţat că la dezbatere, programată să înceapă la ora 10.00 sunt aşteptaţi toţi cei care s-au înscris (peste 200 de persoane), lucrările urmând să aibă loc, cel mai probabil, în două serii, din cauza capacităţii limitate a sălii. Jurnaliştii vor avea acces la dezbatere, deşi iniţial urmau să participe doar la o declaraţie de presă după eveniment.
Consiliul Superior al Magistraturii, reunit în plen, în absenţa ministrului Justiţiei, Florin Iordache, a dat, miercuri, aviz negativ proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările codurilor penale. Avizul dat de CSM este unul consultativ.
Pe această temă, preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea unui referendum. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Ultima oră

Comentariul meu