guvernul grindeanu a decis ce se întâmplă cu programul prima casă

Executivul condus de Grindeau a decis să acorde garanții mai mici față de anul 2017 în acest an pentru programul Prima Casă.

Guvernul Grindeanu intenţionează să acorde garanţii în valoare de 2,5 miliarde de lei în 2017 pentru programul guvernamental Prima casă, cu circa 440 de milioane de lei mai puţin decât anul trecut, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat vineri de Ministerul de Finanţe, anunță zf.ro. Executivul intenţionează să diminueze valoarea garanţiei pentru imobilele vechi la 40%, dar propune să fie menţinut nivelul de 50% pentru locuinţele noi.
Click AICI să vezi cele mai bune oferte imobiliare din Sibiu!
„Au fost individualizate procentele de garantare corespunzătoare fiecărui tip de tranzacţie, astfel un plafon de garanţie de maximum 50% pentru locuinţele noi sau consolidate, în cazul cărora lucrările de construcţie sau consolidare au fost recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, respectiv de maximum 40% pentru celelalte categorii de locuinţe”, se precizează în document. Citește continuarea pe imobiliare.oradesibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu