lidl la un pas de a cumpăra magazinul xxl de la sibiu. kika pierde teren

Consorțiul german care patronează franciza Lidl în România este la un pas de a achiziționa magazinul XXL de vizavi de Shopping City Sibiu. Nemții au făcut o ofertă mai bună decât cei de la Kika România.

Grupul german Lidl activ pe segmentul magazinelor de tip discount se află în pole position pentru achiziţia magazinelor XXL Mega Discount din Sibiu şi Galaţi, potrivit datelor din piaţă, anunță Ziarul Financiar. Acestea sunt deţinute de grupul german Rewe, cel de-al doilea jucător de pe segmentul de discount din România. Cei doi retaileri nemţi sunt singurii care activează pe această piaţă.
CITEȘTE ÎN: Piața retail de la Sibiu – Billa se tranformă în Carrefour. Un nou colos vrea să cumpere XXL-ul. Magazine noi la Shopping City
Magazinele măsoară 2.500 mp suprafaţă de vânzare fiecare. Cumpărătorul însă preia nu doar magazinele, ci şi terenurile pe care acestea sunt construite, astfel că tranzacţia s-ar situa între 5 şi 10 mil. euro, potrivit datelor din piaţă. Reamintim că XXL a fost la un pas să fie achiziționat de către Kika România, dar asta până să intre pe fir cei de la Lidl.

Ultima oră

Comentariul meu