video foto regiunea sibiu a primit oficial la atena în grecia titlul de regiune gastronomică europeană în anul 2019

Sibiul a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Decernarea oficială a titlului a avut loc în 25 ianuarie la Atena, în prezența reprezentanților de la Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism. Ora de Sibiu a transmis miercuri detalii și imagini în timp real din Grecia.

Din delegația prezentă la eveniment au făcut parte și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean precum și primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.video foto regiunea sibiu a primit oficial la atena în grecia titlul de regiune gastronomică europeană în anul 2019” În numele regiunii Sibiu si a României vă mulțumesc pentru onoarea de a purta in anul 2019 titlul de regiune gastronomică europeană. Este o ocazie deosebită de a reafirma vocația europeană a României și regiunilor sale, de a participa la “unitatea europeană prin diversitate” și de a reafirma caracterul multinațional, multietnic si multicultural al Sibiului. Credem ca si voi că viitorul nostru comun are o bază mai solidă dacă se bazează pe specificul local și regional, pe conservarea si dezvoltarea identității culturale și etnice, pe cooperarea în diversitate si toleranță”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean la preluarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019.
Dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019 a fost depus în luna iulie 2016 și a fost analizat de un juriu internațional în luna septembrie 2016. Consorțiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea ” Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Programul Regiune Gastronomică Europeană își propune să ofere turiștilor posibilitatea de a descoperi preparatele tradiționale din județul Sibiu.video foto regiunea sibiu a primit oficial la atena în grecia titlul de regiune gastronomică europeană în anul 2019” Ne dorim să readucem in atenția tinerilor gusturile de poveste cu care ne-au obișnuit bunicile noastre, dar in același timp ne dorim să promovăm creativitatea și să reinterpretăm, să înnoim gusturile si bucatele tradiționale. Ne asumăm in acest fel atât provocarea de a îmbogăți si harta de gusturi a Transilvaniei și a României, cât și cea de a promova viața sănătoasă, producția si cercetarea, agricultura si hrana sustenabilă, contribuind la creșterea belșugului in Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei, o regiune cu gust de poveste”. Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean i-a invitat pe cei prezenți să viziteze Regiunea Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei și să descopere gustul de poveste al Sibiului în anul 2019.
„Ideea principală este să încurajăm oamenii să consume produse proaspete în defavoarea produselor procesate și chiar să își producă la scară mică, în propria gospodărie, o parte din produsele pe care le consumă. În acest sens cred că Programul trebuie să ne facă să privim cu alți ochi grădina din spatele casei. Îmi amintesc că nu demult oamenii foloseau aceste grădini pentru a crește legume și verdețuri. Astăzi, mai vedem în grădini doar gazon, câțiva pomi ornamentali și poate o piscină mică. Vreau ca acest program să ne facă să înțelegem că este mai sustenabil să ne producem chiar noi unele legume, fructe și verdețuri, cultivându-le în grădina proprie. (…) Un alt obiectiv foarte important al Programului Regiune Gastronomică Europeană este acela de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii prin organizarea unor evenimente în cadrul acestui program în care aceștia pot să își vândă produsele și să le promoveze, creând legături mai directe cu consumatorii”a spus și Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

YouTube video

Urmăriți mai jos și interviul acordat în direct la Atena înaintea începerii evenimentului.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu