Schimbare majoră la Ambient. Ce se întâmplă cu magazinele deținute de sibianul Ioan Ciolan

Ambientul are mari șanse să francizeze toate cele zece magazine pe care le deține în România. Această mișcare are rolul ca firma sibianului Ioan Ciolan să evite falimentul.

Retailerul de bricolaj Ambient, afacere locală a sibianului Ioan Ciolan, şi-ar putea franciza toate cele zece magazine pentru a reuşi să îşi achite datoriile şi a evita falimentul, anunță economica.net. Un posibil francizor este omul de afaceri Andras Lehel, acţionarul al grupului de firme Melinda Instal, cu activităţi în importul şi distribuţia de articole sanitare. Decizia este în mâna judecătorului sindic care se va pronunţa în perioada imediat următoare.
Retailerul autohton de bricolaj Ambient, deţinut de omul de afaceri Ioan Ciolan, a găsit o metodă inedită de a-şi rezolva problemele financiare cu care se confruntă încă din 2015, când a intrat în insolvenţă. Potrivit planului de reoreganizare pe care administratorul special al societăţii l-a depus la Tribunalul Sibiu spre aprobare, Ambient vrea să îşi francizeze toate cele 10 magazine pe care le operează la nivel naţional. Compania este deja în negocieri cu mai mulţi  potenţiali francizaţi, fiecare magazin urmând a fi administrat de o altă entitate care va respecta condiţiile impuse prin contractul de franciză.
Decizia finală cu privire la schimbarea modelului de business al Ambient aparţine însă judecătirului sindic de la Tribunalul Sibiu care va valida sau nu planul de reorganizare depus în luna noiembrie de către administratorul special al Ambient, Sibinsolv IPURL. Ultima şedinţă a Tribunalului Sibiu în care s-a dezbătut planul de reorganizare al Ambient a avut loc ieri, iar instanţa a rămas în pronunţare.

Cine este interesat de magazine Ambient
Potrivit datelor publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă un prim magazin pentru care s-a discutat preluarea în franciză este cel din Bistriţa Năsăud, iar  compania cu care s-au purtat negocieri este APC Universal Partner SRL.
Aceasta este deţinută de omul de afaceri harghitean Andras Lehel, unicul acţionar al grupului de firme Melinda Instal, care se ocupă cu importul şi distribuţia materialelor sanitare. Acesta susţine că a purtat negocieri cu Ambient, dar nu s-a decis încă nimic. Oricum, pentru a putea fi pus în aplicare, planul de organizare al Ambient, depus la Tribunal în noiembrie anul trecut în urma votului a peste 36% dintre creditori, trebuie aprobată de judecătorul sindic.
„Am purtat discuţii (cu Ambient n.red), dar nimic nu este sigur. Nu am preluat magazinul Ambient din Bistriţa. Analizăm propunerea”, a declarat Lehel potrivit căruia magazinul Ambient l-ar ajuta „în privinţa pieţei de desfacere”.
Potrivit tabelului definitiv al creanţelor, Ambient a acumulat creanţe în valoare totală de 304,3 milioane de lei. Creanţele garantate sunt în valoare totală de 104,4 milioane de lei, din care 5 milioane sunt supuse anumitor condiţii. Din acesată sumă, cea mai mare datorie, de 61,1 milioane de lei, este către Oakbridge Worldwide Limited, o companie de investişii financiare din Londra care a preluat creanţa de la Piraeus Bank România, banca care a solicitat de fapt deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Ambient.
Urmează Raiffeisen Bank SA cu o creanţă de 18,1 milioane de lei, BCR cu 12 milioane de lei, Credyt Inkaso- care a cesionat o creanţă de 6,9 milioane de lei de la Unicredit Bank şi ANAF cu 4 milioane de lei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică