teatrul de balet sibiu va dansa la opera națională din bucurești alături de artisti și invitați de marcă

Teatrul de Balet Sibiu, dansează luni, 30 ianuarie 2017, de la ora 20:00,  la Opera Națională București, în cadrul spectacolului de gală dedicat lansării oficiale a Uniunii Artei Coregrafice din România.

La Opera Națională București este un spectacol de gală, prilejuit de lansarea oficială a Uniunii Artei Coregrafice din România (UNACOR). Pe scena ONB vor performa, în cadrul unei gale extraordinare de balet, artiști ai Operei de Stat din Berlin, Operei Naționale București, Operei Naționale Române Iași, Operei Naționale Române Cluj, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Teatrului de Balet Sibiu, dar și artiști independenți, studenți ai U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” și elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” București. Invitatul special al serii va fi interpretul de muzică tradițională românească Grigore Leșe.Teatrul de Balet Sibiu va fi reprezentat, în cadrul galei, de artiștii TBS Kirill Ermolenko (Rusia) și Ayaka Nagai (Japonia), care vor prezenta publicului un moment din baletul „Corsarul”. Printre invitații de seamă ce vor urca pe scena evenimentului se numără și balerinul și coregraful suedez Mats Ek și balerina de origine suedeză Anna Laguna. Amfitrionul galei de balet va fi Sergiu Anghel, regia artistică fiind semnată de Simona Șomăcescu. La eveniment va fi prezent și domnul Ovidiu Dragoman, director al Teatrului de Balet Sibiu, membru fondator și Vicepreședinte al UNACOR.
UNACOR, organizație menită să reprezinte și să apere drepturilor artiștilor din domeniul coregrafic
Uniunea Artei Coregrafice din România susține promovarea intereselor profesionale, materiale și morale ale membrilor săi în special în domeniul coregrafic și al publicisticii de specialitate. Susține și dorește dezvoltarea artei coregrafice românești prin valorificarea patrimoniului cultural național și universal, prin păstrarea memoriei celor ce în decursul timpului au contribuit la afirmarea și dezvoltarea artei coregrafice românești și prin orice alte mijloace legale. Statuează ca principiu fundamental libertatea absolută de creație artistică, schimbul neîngrădit de opinii, inițiativa, efortul, eficiența și solidaritatea de breaslă.teatrul de balet sibiu va dansa la opera națională din bucurești alături de artisti și invitați de marcă
UNACOR este o organizație non profit, înființată în septembrie 2016 la Sibiu și reprezentată în calitate de președinte de Prof. Univ. Dr. Sergiu Anghel și Vicepreședinte – Ovidiu Dragoman, director al Teatrului de Balet Sibiu. Membrii fondatori ai UNACOR sunt, alături de Sergiu Anghel și Ovidiu Dragoman, Liliana Iorgulescu – Conferențiar Univ. Dr. U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” București, Horațiu Cherecheș – balerin și coregraf la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Monica Cherecheș – Director Direcția balet Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovschi” Constanța, Lorelei Vișinescu Bari – Director „Academic Ballet Schoool La Sylphide”, Livia Tulbure – Gună – Conferențiar Univ. Facultatea de Artă Scenică a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Elena Mihaela Zamfirescu – Lector Univ. Dr. Departamentul coregrafie, U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” București, Simona Șomăcescu – Lector Univ. Dr. U.N.A.T.C. „I.L Caragiale” – Facultatea de Teatru, specializarea coregrafie, Raluca Ianegic – Prof. Univ. Dr. U.N.A.T.C. București, departamentul coregrafie și Ramona Palade – balerină la Teatrul de Balet Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu