avalanșa din italia: primele imagini ale infernului din hotelul rigopiano

Zeci de persoane au rămas prinse sub zăpadă în Hotelul Rigopiano din regiunea Pescara, din Centrul Italiei, în urma unei avalanșe. Primele imagini filmate de echipele de intervenție în hotel arată infernul lăsat în urmă de avalanșă


Accesul spre acest hotel izolat în munți este dificil din cauza condițiilor meteorologice și în special din cauza căderilor de zăpadă. Stratul de zăpadă în zona hotelului este de aproape 2 metri. Primii salvatori au ajuns la fața locului pe schiuri, iar grosul echipelor de salvare nu ajunsese încă la hotel în jurul orei locale 09:00.
În hotel ar fi fost 20 de persoane și incă șapte angajați. Deocamdată au fost confirmai doar doi supraviețuitori, doi italieni Giampiero Parete și Fabio Salzetta, care erau afarî din hotel când s-a produs avalanșa. S-au refugiat într-o mașină care a fost acoperită și dusă de avalanșă, dar au reușit să iasă și sunt bine. Ei au chemat echipajele de salvare. Ulterior s-au primit și alte mesaje de la cei prinsi in hotel, prin care cereau ajutor pentru că mureau de frig. Echipele de salvare au pătruns în hotel și a fost găsită o primă victimă.

Ultima oră

Comentariul meu