urmează încă o mini vacanță. zilele de 23 și 24 ianuarie, declarate zile libere

Guvernul României discută în ședința de miercuri, ședință la care participă și președintele Klaus Iohannis, un proiect de lege prin care anul acesta data de 23 ianuarie să fie declarată zi liberă. După cum se știe și data de 24 ianuarie este zi liberă pentru angajați.

Sorin Grindeanu a anunțat miercuri dimineață că Guvernul discută la ședința ordinară posibilitatea ca ziua de 23 ianuarie să fie declarată zi liberă. ’’Ne gândim la această posibilitate pentru că după cum se știe data de 24 ianuarie a fost declarată prin lege zi liberă și vrem în acest fel să legăm această dată de zilele libere din weekend’’, a spus miercuri Sorin Grindeanu.
Decizia prin care data de 23 ianuarie va fi declarată zi liberă în acest an, va fi anunțată cel mai probabil miercuri după amiază. Astfel angajații, în special cei din sistemul bugetar, vor fi liberi și luni 23 ianuarie, urmând să se întoarcă la serviciu, miercuri 25 ianuarie.

Ce zile libere au mai rămas în 2017
24 ianuarie (marţi) – Ziua Unirii Principatelor Române (Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 7 octombrie 2016)
16 aprilie (duminică) și 17 aprilie (luni) – Paştele ortodox/Paștele catolic (În 2017, credincioșii catolici și cei ortodocși sărbătoresc Paștele în aceeași zi)
1 Mai (luni) — Ziua Muncii
1 iunie (joi) – Ziua Copilului
4 iunie (duminică) și 5 iunie (luni) – Rusalii
15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României
25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul

Ultima oră

Comentariul meu