constantin chiriac despre ion besoiu: "era un senior al spiritului, un lord, un bărbat foarte galant, elegant”

Ion Besoiu era un senior al spiritului, un bărbat foarte galant, elegant, cu rasă, a afirmat miercuri, actorul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Era un senior al spiritului, un lord, un bărbat foarte galant, elegant, cu rasă, unul din cei mai importanți actori pe care i-a avut această țară, în orice caz, probabil, cel mai important actor de film, cred că are cea mai bogată filmografie dintre toți actorii pe care i-am avut noi”, a spus Chiriac.
El a evidențiat implicarea lui Ion Besoiu în activitatea culturală a Sibiului.
„Din păcate vorbim la trecut, dar nu cred că el va trece la trecut, pentru că e un om care a marcat istoria Sibiului, istoria regiunii. Iubea foarte tare Sibiul și a făcut mult pentru oraș. A făcut și Fundația ‘Sibiul Vechi’. S-a implicat de-a lungul timpului în ceea ce înseamnă patrimoniul acestui oraș și al locurilor din județ”, a menționat actorul.
În opinia sa, directoratul lui Ion Besoiu la Teatrul Bulandra din Capitală „a însemnat, de-a lungul timpului, o pagină de aur în istoria teatrului românesc”, având un „un profund sens al prieteniei”.
„Un om de o discreție și prietenie cu totul și cu totul speciale. Avea un profund sens al prieteniei frumoase și durabile. A fost înconjurat de mulți prieteni. El era foarte, foarte bine primit peste tot unde mergea și sunt convins că la fel de bine primit va fi de Cel Senin”, a mai spus Constantin Chiriac, informează Agerpres.ro.

Ultima oră

Comentariul meu