a murit actorul sibian ion besoiu. avea 85 de ani

Actorul Ion Besoiu, cunoscut pentru roluri din filme ca ”Toate pânzele sus” şi ”Bucureşti Non Stop”, a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani, a confirmat  un reprezentant al Uniunii Teatrale din România.

Trecerea în neființă a actorului Ion Besoiu a îndurerat lumea teatrului și a cinematografiei. Ion Besoiu a murit lăsând în urmă multă durere și suferință în rândul celor care l-au iubit și l-au apreciat. Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931, la Sibiu, și și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului și filmului românesc. Ion Besoiu a debutat în carieră la 19 ani, în 1950, dar consacrarea a cunoscut-o abia după 1978, după apariția filmului ”Toate pânzele sus”, în regia lui Mircea Mureșan, în care a avut ca parteneri mari actori ca Ilarion Ciobanu și Jean Constantin. Ion Besoiu a debutat în carieră la 19 ani, în 1950, dar consacrarea a cunoscut-o abia după 1978, după apariția filmului ”Toate pânzele sus”, în regia lui Mircea Mureșan, în care a avut ca parteneri mari actori ca Ilarion Ciobanu și Jean Constantin.

ion besoiu in filmul ”toate pânzele sus”,

Ion Besoiu a jucat 16 ani pe scena Teatrului „Radu Stanca”, din Sibiu, după care s-a mutat la București, unde a jucat la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra” și a fost, ulterior, timp de 12 ani directorul acestui teatru.Alte filme în care a jucat Ion Besoiu, actorul s-a remarcat în „Furtuna”, „Neamul Șoimărestilor”, „Haiducii”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Ciprian Porumbescu”, „Păcală”, „Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”, „Ultima noapte de dragoste” sau „Lumini și umbre”.

Ultima oră

Comentariul meu