video - usr continuă să se construiască. așa s-a anunțat prin vocea lui nicușor dan la sibiu

Sala Turandot a Hotelului Ibis a găzduit, astăzi, începând cu ora 12.00, conferința de presă susținută de liderii USR, Nicușor Dan și deputatul Dan Barna, la finalul consfătuirii naționale a partidului, desfășurată, la finalul săptămânii trecute, la Sibiu.

Alături de cei doi lideri, s-a aflat președinta organizației județene Raluca Amariei. În intervenția sa, președintele interimar Nicușor Dan a menționat printre altele: „Consfătuirea a analizat rezultatele alegerilor parlamentare și a trasat direcții de viitor. Suntem un partid care continuă să se construiască. Vom participa la toate alegerile viitoare, începând cu cele locale, fie anticipate, fie la termen. Milităm pentru o administrație publică competentă și necoruptă, și depolitizată, iar economia o vedem deparazitată de influențele exagerate ale statului”. Cuvântul președintelui Dan a fost întârit de deputatul de Sibiu, Dan Barna: „Într-adevăr suntem unde trebuie, de la nivelul grupului parlamentar, până la structurile locale, unde vom întări implicarea aleșilor noștri. Percepția generală, după consfătuire, este că reprezentăm o formațiune vie și de calitate”. De altfel, până la sfârșitul acestei luni, se va decide data convocării congresului, cândva „în martie sau mai”, după spusele lui Nicușor Dan, viitor candidat la funcția de președinte.

La întrebările ziariștilor sibieni legate de programul de guvernare al actualei puteri PSD-ALDE, Nicușor Dan a declarat că este „imposibil ca promisiunile din campania electorală să fie îndeplinite, în condițiile respectării deficitului bugetar de maximum 3%”. În aceste condiții, totuși, fiind partid de opoziție, „nu înseamnă că ne vom comporta ca un partid-contra față de inițiativele legislative ale actualei coaliții majoritare. Vom susținea cele proiecte despre care vom avea convingerea că sunt benefice economiei și societății noastre”, a ținut de declare Dan Barna. Cât privește relațiile politice, cei doi lideri s-au arătat împotriva oricăror alianțe cu actualele partide românești, mai ales cu PSD+ALDE, despre care s-a spus că sunt o putere „poziționată împotriva statului de drept”. Drept aceea, deputatul USR a fost categoric: „Suntem în scenariul ‹marței negre› (din 2012 – n.red.), al cărei autor a fost actualul ministru de Justiție”, sprijinit, la fel ca și atunci, de „avocatul PSD, pe post de avocat al poporului”. În opinia lui Barna, următorul pas prevăzut de scenariul PSD+ALDE, va fi adoptarea legii amnistiei și grațierii.

Ultima oră

Comentariul meu