noul împărat al romilor de pretutindeni are o misiune grea.” ura dintre rromi și români nu are niciun sens.”

Noul împărat al romilor de pretutindeni, Iulian l încoronat sâmbătă la Sibiu, chiar în timpul înmormântării  tatălui său, Iulian I, a declarat că va avea o misiune grea, dar și-a propus să contribuie prin acțiunile sale la dispariția urii dintre romi și români.

„Vrem să lucrăm pentru ajutarea etniei. (…) Avem nevoie de un ajutor moral. (…) Trebuie într-un fel să ne ajutăm reciproc, pentru că cu românii trăim împreună. Ura dintre romi și români nu are niciun sens”, a spus Iulian al doilea.

Întrebat de jurnaliști, el a menționat că acest obiectiv pe care și l-a propus privind relațiile dintre romi și români „va fi o misiune grea”.
Întors din SUA după 30 de ani, pentru a prelua coroana și titlul de la tatăl său, Iulian Rădulescu al doilea a promis că se va întoarce în România, pentru a putea conduce mai bine etnia.
”Este foarte greu, după 30 de ani să te întorci înapoi(…)dar problemele romilor mă fac să mă întorc în țară ca să pot să conduc mai departe această etnie”, a explicat Iulian al doilea.
El a adăugat că va trebui să își convingă soția și fiica, stabilite și ele în SUA, să se întoarcă acasă. Iulian al doilea este căsătorit în prezent cu fiica fostului autoproclamat rege al romilor de pretutindeni, Ioan Cioabă, Lucia, mătușa actualului rege, Dorin Cioabă. Din prima căsnicie, Iulian al doilea are doi copii, care locuiesc în România. Până se va repatria, Iulian al doilea va fi ajutat să conducă etnia romă, de fratele lui mai mic, Sorin, stabilit în România.
De asemenea, împăcarea cu familia lui Dorin Cioabă și o colaborare mai bună cu familia regală a romilor este o altă dorință a noului împărat. Iulian al doilea recunoaște că au fost probleme între cele două familii vecine, Rădulescu și Cioabă, amândouă locuind în același cartier din Sibiu, fiind despărțite de două străzi.
Iulian al doilea spune că în prezent se ocupă cu afaceri cu camioane în SUA, iar după ce va reveni în România îi va încuraja pe romi să își trimită copiii la școală și să învețe meserii, ca să se poată angaja.
„Doresc ca prin activitatea mea să ajut etnia romilor și să se îmbunătățească nivelul de trai și consider că educația copiilor noștri ca să fie considerată ca aspectul cel mai important pentru o viață mai bună. Un alt aspect pe care îl consider foarte important este pregătirea tinerilor pentru meserii, care să le acorde posibilitatea de a se angaja și de a avea un salariu stabil. A avea un serviciu este o necesitate”, a mai spus Iulian al doilea.
Încoronat ca împărat, de un consiliu imperial al romilor, format din 21 de consilieri, printre care mama sa, numită împărăteasa Veroleana Rădulescu și fratele său, numit prințul Sorin Rădulescu, Iulian al doilea a primit coroana sâmbătă dimineața, într-o încăpere alăturată celei în care era trupul tatălui său.
Cu coroana pe cap, Iulian al doilea a participat la funeraliile tatălui său, slujba fiind oficiată de pastorul Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor de pretutindeni, scrie Agerpres.ro.
Iulian I a decedat în 12 ianuarie, la vârsta de 79 de ani, fiind grav bolnav.

Ultima oră

Comentariul meu