FOTO – Se circulă cu dificultate pe DN14 între Sibiu și Mediaș. La fel și pe A1 Sibiu - Sebeș

Poliția Rutieră Sibiu ne avertizează că traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă pe principalele drumuri din județul Sibiu. O situație mai dificilă este pe DN14.

Serviciul Poliției Rutiere Sibiu le recomandă participanților la trafic să adopte o conduită preventivă cu scopul reducerii riscului de implicare în producerea de evenimente rutiere cauzate de circulația în condiții de iarnă. ”La ora 10.30, la nivelul județului Sibiu, circulația autovehiculelor se desfășura în condiții de iarnă, mai îngreunat pe DN 14, și nu sunt semnalate drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor”, se arată într-o notă remisă către Ora de Sibiu de către IPJ Sibiu. Șoferii aflați în trafic semnalează și ei că se circulă în condiții de iarnă și cu dificultate pe DN14 în special pe sectorul Sibiu – Ruși. ”Sunt tir-uri care înaintează destul de greu. Carosabilul este acoperit cu zăpadă”, ne-a transmis Georgian Pârvulescu, șofer aflat în zona respectivă în jurul orei 11.35.FOTO – Se circulă cu dificultate pe DN14 între Sibiu și Mediaș. La fel și pe A1 Sibiu - SebeșȘi pe A1 se circulă în condiții de iarnă. Dovadă stau fotografiile încărcate de participanții la trafic pe grupul de Facebook – Info Trafic Jud. Sibiu. Pe DN1 în schimb între Săliște și Cunța se circulă în condiții bune și au fost văzute și mașini de la deszăpezire.FOTO – Se circulă cu dificultate pe DN14 între Sibiu și Mediaș. La fel și pe A1 Sibiu - SebeșRecomandări pentru șoferi:
Înainte de a porni la drum:
Informați-vă despre starea drumurilor!
Curățați foarte bine zăpada de pe autovehicul (geamuri, parbriz, lunetă, oglinzi, faruri, semnalizări, capotă motor / portbagaj, plafon)!
Asigurați-vă că, în cazul unui blocaj prelungit în trafic, aveți asupra dumneavoastră suficient combustibil, telefonul încărcat, pături, apă și mâncare!
Nu conduceți în stare avansată de oboseală!
Anvelopele de iarnă sunt obligatorii!

CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO – Trafic de coșmar în Sibiu. Ninge din nou iar străzile arată jalnic. Tu ce părere ai?

În trafic:
Circulați cu viteză redusă!
Măriți distanța între mașini!
Folosiți în permanență luminile de întâlnire!
Nu virați și nu frânați simultan! Riscul de derapaj crește considerabil!
Folosiți frâna de motor și pe cea de serviciu!
Nu blocați intersecțiile!
Fiți calmi, nu uitați de politețea rutieră!

Pietonilor le reamintim că, în condițiile actuale de carosabil acoperit cu polei sau zăpadă, distanța de frânare a autovehiculelor crește considerabil, iar șoferii sunt mult mai obosiți ceea ce face ca cei care traversează să fie mai greu de observat. Traversați doar pe trecerile pentru pietoni amenajate și numai pe culoarea verde a semaforului care vi se adresează, dar nu înainte de a vă convinge că șoferii v-au observat și opresc pentru a vă acorda prioritate.

CITEȘTE ȘI: Primăria Sibiu spune că se face deszăpezire cu zece autospeciale. Care sunt prioritățile

Ultima oră

Comentariul meu