Leacuri din popor pentru răceală și gripă. Cum să te vindeci ieftin și repede

Datorită faptului că în ultima vreme s-au înregistrat cu 50 la sută mai mulți bolnavi de gripă și viroze, din pricina temperaturilor foarte scăzute, vă recomandăm câteva leacuri naturiste pentru a scăpa de răceală cât mai repede. Leacurile bunicii au dat roade în majoritatea cazurilor și deseori au fost mai eficiente decât antibioticele care ne afectează stomacul.

De multe ori, leacurile „băbești” sunt mai rapide și mai eficiente decât tratamentele clasice, medicamentoase. Bineînțeles, acestea nu se adresează tuturor, de aceea, acordul medicului este recomandat.

Banala apă cu sare te scapă de sinuzită

Pentru a scăpa de neplăcuta senzație a nasului înfundat, se fierbe o oală cu doi litrii de apă și se adaugă patru linguri mari de sare. Apoi se acoperă capul cu un prosop şi se inhalează vaporii prin nas și gura pentru cel puțin 5 minute. Prosopul împiedică dispersarea prea rapidă a vaporilor. Faceţi această procedură o dată sau de două ori pe zi, atunci când este necesar până simptomele răcelii şi durerile de gât vor dispărea. Inhalaţiile cu cimbru, cu muşeţel şi cu mentă vin de hac răcelilor, în timp ce pentru bronşite sunt recomandate cele cu ulei de brad.

Ceai cu lămâie îndulcit cu miere

Leacuri din popor pentru răceală și gripă. Cum să te vindeci ieftin și repede
Lămâia este cunoscută pentru faptul că ajută la tratarea rapidă a răcelii sau gripei, datorită conţinutului său foarte bogat în vitamina C. Medicii spun că această vitamină luptă cu orice fel de infecţii, deoarece ajută la întărirea sistemului de apărare al organismului. „Vitamina C este necesară sistemului imunitar, prevenind răceala şi gripa.Foarte bogate în vitamina C sunt citricele, dar şi kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau roşiile. Mierea de albine are o acţiune antibacteriană şi este un calmant excelent pentru gât, atunci când sunteţi răguşit sau aveţi dureri. Fie că vă turnaţi 1-2 linguriţe de miere pe gât sau vă îndulciţi ceaiul cu ea, acest „balsam” vă „limpezeşte” vocea.
Ceaiul de floare de soc (favorizează apariția transpirației), îndulcit cu o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie sau chiar o lămâie întregă se bea cât se poate de fierbinte. Următorul pas recomandat este repaosul la pat, învelit bine pentru a transpira, eliminând astfel toxinele din organism. Când hainele se umezesc, trebuiesc schimbate imediat.

Cartofii pot alunga durerile de cap

Leacuri din popor pentru răceală și gripă. Cum să te vindeci ieftin și repede

Pentru durerile de cap, cartoful vă poate veni în ajutor. Se taie un cartof în rondele subțiri, se pun pe o fâșie de tifon sau alt material, și se aplică pe frunte. Atunci când durerile de cap nu cedează, se poate bea suc cald de cartofi. Cartoful crud se dă pe răzătoare, se stoarce şi din sucul rezultat se bea câte un sfert de pahar de trei ori pe zi.

În cazul răcelii cu tuse și dureri în piept se face o mămăligă, se unge pieptul cu grăsime (unt, ulei sau o cremă) pentru a fi un bun conductor, se pune mămăliga într-un prosop și se aplică pe piept cât de fierbinte se poate suporta și se stă în pat. În loc de mămăligă se poate folosi sare grunjoasă înfierbântată învelită cu o cârpă sau un săculeț. Și siropul de ceapă, preparat în casă, ajută în caz de tuse de orice fel. Se taie o ceapă în jumătate și se scot din mijloc câteva foi, până când este suficient loc pentru a pune o lingură de zahăr, care, mai apoi, trebuie plasată lângă o sursă de căldură pentru ca ceapa sa-și lase sucul. Recomandat ar fi lângă o sobă, calorifer sau lângă focul de la aragaz, și nu pe plită, pentru ca ceapa să nu-și piardă din proprietăție curative. Când sucul apare, acesta se bea. Procedeul putând fi repetat până la vindecarea completă sau preventiv.

Varza ajută la durerile în gât

Leacuri din popor pentru răceală și gripă. Cum să te vindeci ieftin și repede

Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite. Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelerează eliminarea toxinelor din organism şi ne protejează ţesuturile de agresiunea frigului.
Pentru aplicaţii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varză albă care se înmoaie în apă clocotită sau se ung cu puţin ulei, se pun în jurul gâtului şi se acoperă cu un prosop. Se lasă acolo câteva ore.

Ceai din coji de nuci

Leacuri din popor pentru răceală și gripă. Cum să te vindeci ieftin și repede

Ceaiul din coji de nuci calmează tusea. Pentru prepararea ceaiului, se foloseşte o cantitate de coji de nuci egală celei pe care o cuprindem într-o mână. Se adaugă două căni de apă şi se lasă să fiarbă 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, şi neîndulcit.Medicii atrag atenţia că obiceiul de a consuma ceai fierbinte atunci când suntem răciţi este foarte dăunător, deoarece lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, iar aceste microleziuni favorizează apariţia bacteriilor în gât.

Scăpăm de febră cu oțet

Şosetele îmbibate în oţet sau alcool medicinal ajută la scăderea febrei, atunci când aveţi gripă. Ele trebuie menţinute pe picioare timp de 20 de minute şi la fiecare jumătate de oră se reîmprospătează până când temperatura începe să coboare. Se poate utiliza oţet de vin sau din mere.

NOTĂ! Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

 

Ultima oră